Heta: Nema govora o bilo kakvim fiktivnim poslovima u vezi kredita

1 komentar

Kompanija Heta Asset Resolution demantovala je navode Dnevnih novina da je Hypo banka prenijela potraživanja kod njih u iznosu od više desetina miliona eura (63 miliona eura) i da je to urađeno bez ijednog centa na Hetu, čime je, kako tvrdi jedan od oštećenih klijenata, banka otuđila svoja potraživanja, a njene komitente i deponente izložila riziku.

Iz Hete ističu da je potraživanje Hypo Alpe Adria banke prema klijentima koji nijesu vratili kredite sprovedeno u potpunosti u skladu sa svim zakonima Crne Gore i da tu ne može biti govora o bilo kakvim fiktivnim poslovima.

U tekstu se novinar poziva na izjavu sudskog vještaka, za koju sam vještak tvrdi da je nije dao. U zvaničnoj korespondenciji Milenko Popović sudski vještak nas je obavijestio da “ni sa jednim novinama nije u bilo kakvom kontaktu, niti je bilo kad bilo kojem novinaru dao bilo kakve podatke“, kažu iz Hete.

Iz kompanije dalje cijene da novinari treba da rade u službi istine, a ne plasiranja neistina i nečijih riječi istrgnutih iz konteksta, što za posljedicu ima potpuno pogrešne zaključke.

Molimo medije i novinare da se o temi o kojoj pišu podrobno informišu. Pogotovo je to važno kada su u pitanju ovako kompleksne teme. Heta Asset Resolution DOO stoji na raspolaganju svim medijima, kao i onima koji pokušavaju da plasiranjem neistina u javnost izbjegnu obavezu vraćanja uzetih kredita. Veoma smo svjesni situacije u kojoj se nalaze građani koji imaju problem u otplati kredita, zbog čega smo im ponudili više nego povoljan model otplate koji predviđa otpisivanje velikog dijela duga. Model koji Heta nudi je mnogo povoljniji od onog koji predviđa sam Zakon, o čemu su najugroženiji nosioci kredita vrlo detaljno obaviješteni“, zaključili su iz ove kompanije.

Dnevnim novinama se obratio predstavnik oštećenih klijenata koji su uzeli kredite u švajcarskim francima Dragan Senić koji je kao jedan od glavnim dokaza naveo da imaju zvanični nalaz vještaka finansijske struke koji je utvrdio da su sve transakcije interna plaćanja, što su na kraju u Heti doo i potvrdili.

CdM

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Koliko god ovo spinovanje cak mozda bilo uspejsno, ocigledno je da Heta ne odgovara samo na jedno vazno pitanje- zasto ne primjenjuje zakon o chf-u u Crnoj Gori a obavezna je kao povezano lice jedne te iste institucije unutar bankarske grupe koja je dala kredite… Bar je njihova besprizorna ponuda klijentima jasan pravni dokaz koliko su pogresno prijetili klijenima, pa sada stvarno nemaju sistemski kredibilitet da nauce novinare njihovom poslu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *