Telekom u srijedu dijeli dividendu od 36 ili 37 centi

Dodajte komentar

Akcionarima Crnogorskog Telekoma u srijedu će početi isplata dividende od 37 i 36 centi po akciji, saopšteno je iz kompanije. Isplata je na šalterima CKB.

Neto iznos dividende po akciji je 37 i 36 centi. Razlika u iznosu dividende po akciji odnosi se na dodatno umanjenje za prirez kod domaćih fizičkih lica, navodi se u saopštenju Crnogorskog Telekoma.

Ukupna dividenda je 19,2 miliona.

Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma krajem maja je odlučila da se neto dobit ostvarena u prošloj finansijskoj godini, uvećana za dio neraspoređene iz prethodnih godina, u ukupnom iznosu od 19,2 miliona eura isplati akcionarima u vidu dividende. Dividenda će, kako je objašnjeno, biti isplaćena akcionarima koji su posjedovali akcije na dan održavanja Skupštine akcionara, 31. maja, i donošenja odluke o raspodjeli neto profita kompanije za prošlu godinu i dijela neraspoređene dobiti.

Na prethodnoj redovnoj sjednici za nezavisnog revizora društva za 2016. godinu Skupština akcionara izabrala je revizorsko preduzeće PricewaterhouseCoopers.

Takođe, saglasno zakonskoj obavezi koja predviđa razrješenje Odbora direktora na svakoj redovnoj Skupštini akcionara, razriješen je panel Odbora direktora izabran na prethodnoj Skupštini. Odlukom o imenovanju članova Odbora direktora izabran je Odbor direktora u sljedećem sastavu: Janos Szabo, Susanne Krogmann, Michael Frank, Jovica Gjorgjeski i Pavle Gegaj, koji će ovu funkciju obavljati do sljedeće Redovne godišnje Skupštine akcionara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *