Kinezi preuzimaju tržište pametnih telefona

Dodajte komentar

Po najnovijim izvještajima za prvi kvartal 2016. godine, Amerikanci i Koreanci imaju ozbiljnih razloga za brigu jer im trendovi kretanja prodaje pametnih telefona nikako ne idu na ruku.

Iako su Samsung i Apple vrlo visoko kotirani po broju prodatih primjeraka, pa postoji velika praznina između ovih velikana i prvog sljedećeg proizvođača, činjenica da od prvih deset sedam čine kineske kompanije treba ozbiljno da ih zabrine. Takođe zanimljive informacije tiču se promjene u broju prodatih primjeraka iz godine u godinu, gdje se vidi vrtoglavi rast kineskih kompanija, posebno Huawei, Oppo, Vivo, Meizu… te indijskog Micromax. Uporedo sa tim jasno je da se taj rast oslanja na pad proizvođača kao što su Samsung, Apple i LG, ali i Lenovo.

Takođe, ne treba zaboraviti da na ovoj tabeli više nema ni Microsoft-a, ni HTC-a, ni Coolpad-a, Blackberry-ja, a da su predviđanja da će postojati rast od pet procenata u ovoj godini, u odnosu na 2015.

Informacije koje je obezbijedila kompanija IC Insights, koja se bavi istraživanjem tržišta, se dijelom oslanjaju na predviđanja, ali to ne znači da Samsung, Apple i LG moraju ozbiljno da porazmisle o svojim poslovnim strategijama ukoliko ne žele da ih uskoro “progutaju” brojke, piše PC Press.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *