Počinje Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona

Dodajte komentar

Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona, koji organizuje nedjeljnik NIN, održaće se 10. i 11. juna 2016. godine u hotelu Splendid u Bečićima.

Tema ovogodišnjeg Samita je ,,Finansijska stabilnost regiona u promijenjenim globalnim okolnostima’‘.

Ovdje možete pogledati AGENDU.

Panel ministara finansija ,,Stabilizacija javnih finansija bez žrtvovanja privrednog rasta” na kom učestvuje ministar finansija Raško Konjević, kao i panel direktora poreskih uprava regiona ,,Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije” na kom učestvuje Miomir Mugoša, direktor Poreske uprave Crne Gore, održaće se u petak, 10. juna, sa početkom u 09:30h i 14:00h.

Narednog dana, u subotu, 11. juna, sa početkom u 09:30h, počeće panel guvernera ,,Ključni izazovi za monetarnu politiku i superviziju banaka u 2016. godini” koji će otvoriti Milojica Dakić, guverner Centralne banke Crne Gore.

Guverneri centralnih banaka regiona će govoriti o mogućim posljedicama nove politike FED-a i ECB-a na monetarnu politiku, kamatnim stopama i kursevima lokalnih valuta na Zapadnom Balkanu, svjetskom valutnom ratu, stres testovima i sistemskim rizicima u bankarskom sektoru, superviziji banaka, politici kamatnih stopa u 2016. godini, budućnosti eurozone, inflaciji, novim modelima regionalne saradnje, kao i mnogim drugim aktuelnim monetarnim pitanjima.

Pored guvernera CBCG, na Samitu će govoriti guverneri i predstavnici Narodne banke Srbije, Banke Albanije, Narodne banke Makedonije, Centralne banke BiH, Centralne banke Kosova, Hrvatske narodne banke i Banke Slovenije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *