Spremna za premijeru: Porsche Panamera za 2017. (VIDEO)

Dodajte komentar

Porsche je objavio kratki video kojim najavljuje drugu generaciju svoje luksuzne sportske limuzine.

Po svemu sudeći, nova Panamera spremna je da se pojavi pred očima javnosti, a Porsche kao da još jednom ima potrebu da naglasi kako je lansiranje ovog modela sa 4 vrata bila ispravna odluka. U kratkom filmu, proizvođač iz Štutgarta podsjeća na neke od najvažnijih prekretnica u istoriji kompanije, kada je za donošenje odluka bila potrebna hrabrost (dodaćemo i vizija), dok su mnogi smatrali da je u pitanju čista ludost.

Tako je bilo kada je Porsche odlučio da motor smjesti u zadnji dio svojih automobila, ali i prilikom lansiranja svog prvog SUV modela:

Porsche je uoči premijere Panamere za 2017. objavio dizajnersku skicu profila automobila i djelimično zatamnjenu fotografiju zadnjeg dijela vozila, na kojoj se vide nova stop svijetla i naglašeni, široki blatobrani kao nagovještaj sportskijeg izgleda u odnosu na prvu generaciju.

Nedavno je na Internet dospela i fotografija kabine nove Panamere, koja otkriva da je unutrašnjost automobila modernija od aktuelne verzije, sa znatno manje klasičnih dugmića i novim, velikim ekranom multimedijalnog sistema u obliku tableta.

panananaDisplej je zauzeo najveći dio gornje pozicije centralne konzole, pa se središnji ventilacioni otvori umjesto sa strane, kao na prvoj generaciji, nalaze nešto niže, na panelu na kome je i ručica mjenjača, a komande između vozača i suvozača se aktiviraju na dodir prsta.

Nova Panamera postavljena je na MSB mehaničku platformu grupacije Volkswagen, a očekuje se da je dizajn spoljašnjosti inspirisan konceptom Sport Turismo iz 2012. Motorizacija će obuhvatiti turbo V6 i V8 jedinice, a u ponudi će biti i verzija sa hibridnim pogonom.

Očekuje se da Porsche uskoro i zvanično predstavi Panameru za 2017, dok bi svjetska sajamska premijera trebalo da se održi na auto-salonu u Parizu, u oktobru 2016.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *