Plantaže: Interesni centri i Kolektivni ugovor

Dodajte komentar

Sindikat Kompanije “13. Jul Plantaže” saopštio je da je predlog kolektivnog ugovora potpuno pogrešno predstavljen javnosti od strane neformalnih centara koji žele da ostvare njima poznate interese.

Predsjednik Sindikata Mihailo Vukotić je kazalo da je stavljanje u kontekst ostvarenja prava članova menadžmenta, kroz Kolektivni ugovor, apsolutno nepravilan put da se ovaj predlog tog dokumenta, uopšte analizira.

Predlogom ovog dokumenta smo i postavili tu stvar na način da se obaveze prema menadžmentu izuzmu iz ovog Ugovora i da se regulišu posebnim pojedinačnim ugovorima sa članovima menadžmenta“, objasnio je Vukotić.

Prema njegovim riječima, Kolektivni ugovor je nasušna potreba zaposlenih .

I upravo je trenutak da do definisanja tog dokumenta što prije dođemo, kako bi zaposleni dobili povećanu sigurnost u vremenu kada su sve češći pritisci kroz javne špekulacije o nestabilnosti i navodnoj potrebi za promjenom tipa vlasništva nad našom, po našoj ocjeni veoma uspješno vođenom Kompanijom“, naveo je Vukotić.

On ističe da pokušaji destabilizacije radnike stavljaju u situaciju da nužno moraju tu, dugo odlaganu, stvar dovesti do kraja.

Iz tog razloga je, kako navodi, predlog Kolektivnog ugovora predstavljen Odboru direktora i sada očekuju dalje njegovo usaglašavanje.

Sindikat će, poručuje Vukotić, do kraja insistirati da se što je prije moguće dođe do usaglašenog stava po ovom pitanju i konačno dobije Kolektivni ugovor koji će u potpunosti zaštititi prava iz radnog odnosa.

Na kraju, zabrinjava nas što se iz nekih, nama nepoznatih razloga, sa sastanaka Odbora direktora prema pojedinim medijima ide sa izkonstruisanim netačnim interpretacijama i radnički predlozi se stavljaju u kontekst obračuna pojedinačnih interesa određenih centara, za šta ne postoji nikakva osnova i potpuno je u suprotnosti sa interesima nas zaposlenih u Kompaniji. Ovako iznesene stavove Sindikat će i u buduće demantovati“, zaključio je Vukotić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *