Racija u Suzukiju zbog varanja na potrošnji goriva

Dodajte komentar

Japansko Ministarstvo saobraćaja izvršilo je danas raciju u sjedištu Suzukija, u svjetlu šokantnog priznanja tog proizvođača malih automobila da je godinama koristio neadekvatne metode testiranja potrošnje goriva kod više miliona svojih vozila.

Službenici nadležnih organa su upali u sjedište kompanije u gradu Hamamatsu, oko 250 kilometara jugozapadno od Tokija, navodeći da traže dokumentaciju vezanu za ispitivanje emisije plinova i testiranje ekonomičnosti potrošnje goriva, prenosi agencija AFP.

Obavljamo pretres u Suzukijevom sjedištu kako bismo potvrdili informacije koje je kompanija dostavila ministarstvu“, rekao je za AFP funkcioner zadužen za sigurnost automobila.

Nadležni su takođe pretresli prostorije rivalskog Micubishi Motorsa posle objave da je varao na testovima potrošnje goriva decenijama, podsjeća francuska agencija.

Suzuki, na čijem je čelu kao predsjednik već godinama 86-godišnji Osamu Suzuki, direktni potomak osnivača kompanije, priznao je da je koristio metode za testiranje potrošnje goriva koje japanski regulator nije odobrio.

Seebiz

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *