Ove aplikacije „ubijaju“ i bateriju i internet (video)

Dodajte komentar

Društvene mreže na mobilnom telefonu su uglavnom odgovorne za brzo „trošenje“ mjesečnog ili njedeljnog internet protoka, nakon čega brzina interneta postaje praktično neupotrebljiva. Da biste ih spriječili da „jedu“ vaš brzi net, uračunat u pretplatu ili bonus paketi, ograničite upotrebu internet saobraćaja u aplikacijama kakve su Snapchat, Twitter, Instagram i Facebook.

Ista je situacija sa WhatsApp, Viber, Pinterest, Tumblr i drugim aplikacijama, koje nude iste opcije za uštedu prilikom slanja i prijema fotki, videa i razgovora i audio poruka.

Portal CNet u video prilogu vrlo jasno je objasnio kako da smanjite potrošnju interneta u tri popularne aplikacije, a vi se potrudite da uradite isto u svim aplikacijama društvenih mreža, ako želite da „produžite“ trajanje internet paketa – podešavanja su manje-više slična, prenosi Tehnologija.me

Trajanje baterije možete da produžite brisanjem Facebook i Messenger aplikacija i njihovim korišćenjem preko Chrome pregledača ugrađenog u Android OS svakako. Na taj način povećaćete autonomiju baterije i do 15 odsto. U prilog tome pogledajte test kojim se ovo dokazuje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *