PayPal ubuduće samo na iOS i Android uređajima

Dodajte komentar

PayPal za kraj juna priprema neugodno iznenađenje za sve korisnike čiji se mobilni uređaji ne temelje na iOS i Android platformama. Naime, PayPal je donio oduku kako će ubuduće podržavati samo uređaje temeljene na ovim operativnim sistemima.

I to ne bilo koje funkcije, korisnici koji žele da nastave da koriste aplikaciju morat će da imaju uređaje s minimalno Androidom 4.0.3, odnosno uređaje s minimalno iOS-om 8.1. Sve ostale do sada podržane platforme u bliskoj budućnosti (30. juna) gube podršku.

Na neslavnom popisu „gubitaša“ nalaze se Amazon Fire Phone, BlackBerry OS te naravno Microsoftov Windows Phone. Korisnici ovih platformi PayPalu će ubuduće moći da pristupe isključivo putem browsera. Korisnici BlackBerry OS-a te Windows Phonea će uprkos ukidanju podrške i dalje moći da vrše plaćanja putem BBM-a i Outlooka.

Razlog ukidanju podrške za ove mobilne platforme nije PayPalov hir, već činjenica kako dotične nemaju dovoljan broj korisnika da bi daljnje ulaganje u razvoj aplikacija bilo (finansijski) opravdano.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *