Bežični punjač za svaki smartfon

Dodajte komentar

Ukoliko vam u životu još jedino nedostaje bežično punjenje vašeg postojećeg pametnog telefona koji “po defaultu” nema tu mogućnost, možda vam se dopadne rješenje koje donosi Energysquare, koji se trenutno nalazi u sistemu crowdfundinga na Kickstarteru.

Za razliku od drugih sistema za bežično punjenje, Energysquare se ne temelji na indukciji, već donosi novu generaciju tehnologije bežičnog punjenja.

Sistem se sastoji od podloška za punjenje koji spojite na struju, te specijalnih traka koje se lijepe na telefone i spajaju na sve pametne Android ili iOS uređaje koji posjeduju microUSB konektore, lightning konektore (iPhone) ili USB type C.

Kada na svoj telefon zalijepite tanku traku i spojite ju na ulaz za punjenje, nakon toga je dovoljno da uređaj položite na Energysquare podlogu i to tako da dvije tačke za punjenje koje se nalaze na traci dodiruju dva različita kvadrata na njemu. Odmah potom uređaj će se početi puniti, pri čemu, kako kažu, neće biti nikakve indukcije niti elektromagnetskih talasa, jer sistem koristi njihovu patentiranu tehnologiju.

Usprkos toga što su telefon (traka) i podloga u fizičkom kontaktu, njegova površina je zaštićena izolatorskim materijalom, što znači da neće doći do kratkih spojeva čak ni ako po njemu prolijete tekućinu, a posebna pogodnost je u tome što istovremeno možete puniti više uređaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *