IKEA Srbija: Za 10 radnih mjesta stiglo 3.491 prijava

Dodajte komentar

Za 10 radnih mjesta u IKEA robnoj kući u Bubanj potoku, nakon završenog konkursa, prijavilo se 3.491 ljudi, saopšteno je iz te komanije, iz koje poručuju da će do kraja jula odabrati nove kolege, dok će u junu raspisati konkurs za nove poslove u toj firmi.

Građani su se najviše interesovali za poziciju menadžera za odnose sa kupcima, za koju je stiglo 719 prijava, a pokazali su zanimanje i za sektore ljudskih resursa i dizajna enterijera za koje je stiglo 358, odnosno 355 prijava.

Najviše prijavljenih je, kako je i očekivano, bilo iz Beograda, uz povećano interesovanje i iz drugih gradova u Srbiji, dok je za svaku poziciju konkurisalo i po nekoliko kandidata iz inostranstva.

Proces odabira novih kolega koji će raditi u IKEA robnoj kući nastavlja se telefonskim intervjuima nakon kojih slijedi dodatna selekcija kandidata koji ce biti pozvani na razgovor uživo.

Završni krug, u koji će ući po nekoliko kandidata za svaku poziciju, uključivaće tzv. “Assessment Centre” odnosno specijalizovano testiranje.

Direktorka za ljudske resurse za jugoistočnu Evropu u Ikei Aleksandra Triantafyllidou zahvalila se svima koji su se prijavili i poručila da će tokom izbora u fokusu biti vrijednosti potencijalnih kolega.

Tražimo kolege kojima je zajedništvo i timski rad način na koji vole da rade, koji su skromni ali imaju jaku snagu volje. Takođe, tražimo one koji će davati dobar primjer kolegama i koji znaju da vode računa o troškovima. Očekujemo da se proces selekcije kandidata završi do kraja jula za najveći dio oglašenih pozicija”, rekla je ona.

U saopštenju je navedeno da će Ikea već početkom juna oglasiti još nekoliko pozicija za sektore hrane, logistike i nabavke a sljedeći veći talas zapošljavanja predviden je za septembar.

Ekonomski

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *