Najbolje mobilne aplikacije za poslovne ljude

Dodajte komentar

Moderna tehnologija je postala današnja svakodnevica. Toliko je uticala na naše navike daje neke stvari nezamislivo izvesti bez naših gadgeta. Aplikacije koje ćemo navesti, mogu vam pomoći u svakodnevnom poslovnom životu i u boljoj organizaciji i produktivnosti.

LinkedIn

Naravno, ne možemo ni početi priču o poslovnim alatima, a da ne spomenemo LinkedIn društvenu mrežu. LinkedIn je aplikacija pomoću koje pratite promjene vezane za vaš posao, imate mogućnost slediti uticajna imena u svojoj industriji i pratiti grupe koje vas zanimaju.

Xing

Xing je aplikacija koja se može koristiti za povezivanje profesionalnih poslovanja. Slično kao LinkedIn, Xing korisnici mogu pristupiti relevantnim poslovanjima i stručnim informacijama, te se povezivati s korisnicima sličnog interesa

Meetup

Meetup aplikacija će vam pomoći da lako pronađete teme koje vas interesiraju i okupljaju s drugim korisnicima istog interesa.

Happening

Pomoću aplikacije Happening pronalazite nadolazeća stručna događanja u vašem području (možete odabrati više područja i događaja). Nakon odabira, aplikacija će ih snimiti u vaš kalendar.

Aloqa

Aloqa je super aplikacija za putovanja. Putem GPS vašeg telefona, aplikacija locira gdje se nalazite i sugeriše popularne aktivnosti, događanja pa čak i mjesta za ručanje koja su vam u blizini.

Aboutourwork

Aboutourwork web aplikacija je društvena mreža za mala preduzeća, s naglaskom na stvaranje veza i pomaganju u rastu poslovanja.
LetsLunch

Letslunch.com vam pruža jednostavan način da se povežete s drugim preduzetnicima i ostalim zanimljivim ljudima.
Viadeo

Predstavite svoju stručnost i znanje na Viadeo aplikaciji kako bi se povezali sa drugim stručnjacima i promovisali svoju firmu.
StartupDigest

StartupDigest aplikacija vas informiše o svim najboljim startup događanjima u vašem gradu.
Bizzabo

Kada organizator konferencije koristi Bizzabo i vi je učitate na mobilnom telefonu, to vam pomaže da otkrijete poslovne kontakte na tom događaju, te da se povežete s njima putem LinkedIn-a, Twtiter-a i Facebook-a.
Lanyrd

Lynard je direktorij konferencija u kojima možete pronaći razne konferencije i videti na koje od njih idu vaši prijatelji.

Najproduktivnije aplikacije za poslovna putovanja

Citrix GoToMy PC

Zbog ograničenog trajanja baterije, prenosni uređaji nemaju veliki memorijski prostor. Ovaj program nudi mogućnost spajanja na glavni računar s bilo kojeg uređaja što uveliko olakšava posao i daje brz i jednostavan pristup dokumentima koji se ne mogu snimiti na prenosni uređaj.
LogMeIn

LogMeIn omogućava pristup vašem računaru putem vlastitog pametnog telefona. Jednostavno možete pokrenuti gotovo bilo koju PC poslovnu aplikaciju.
itSeez3D

Zamislite da ste na ručku i usred morate skenirati neki dokument i poslati ga? Trebali bi moliti konobara za pomoć ili trčati do prve kopirnice da ne postoji aplikacija itSeez3D. Ova aplikacija vam omogućava da u par klikova pretvorite svoj iPod u skener.
Nook

Nook aplikacija transformiše vaš mobilni telefon u vlastitu biblioteku. Pomoću ove aplikacije uvjek ćete imati nešto za čitanje dok čekate let, ili se vozite prema hotelu ili aerodromu. Aplikacija je besplatna, stoga je skinite prije polijetanja.
Evernote

U posljednje vreme možemo primetiti kako veliki broj ljudi koristi ovu aplikaciju. Logo Evernote-a je slon, što simbolizuje sjećanje. Uz pomoć Evernote-a na jednostavan način pregledavate i unosite svoje bilješke, čuvajte različite članke s interneta te i dijelite s prijateljima brzo i lako. Glavna prednost ovog programa je brzo i jednostavno povezivanje računara s mobilnim uređajima.
Box

Box je besplatna aplikacija koja sigurno čuva vaše datoteke, slike i dokumente u oblaku.
LastPass

LastPass je besplatna aplikacija koja prati vaše lozinke.

Najbolje aplikacije za putovanja

Roomer

Roomer aplikacija pruža mogućnost kupnje nečije unaprijed plaćene rezervacije za hotel, ili ako ste zainteresovani za prodaju, možete prodati svoju unapred plaćenu rezervaciju kako ne biste izgubili svoj novac.
Hotel Tonight

Pomoću Hotel Tonight aplikacije možete pronaći last minute rezervacije hotela na popustu. Nadamo se da će u bližoj budućnosti biti ponuđeno više lokacija jer trenutno je ograničeno uglavnom na SAD.
Triplt

Ova besplatna aplikacija će vam pomoći da organizujete poslovni put. Unaprijed unesete sve svoje informacije o putovanju (vrijeme leta, auto rezervacije, hoteli, sastanci i slično). Triplt organizuje vaše putovanje i osigurava efikasan raspored. Planove svoga putovanja možete podijeliti sa saradnicima, pronaći zanimljive restorane, i slično.
AdwardWallet

AdwardWaller čuva sve vaše loyalty programe aviokompanija, hotela, rent a car agencija i ostalih na jednom mjestu.
Hipmunk

Hipmunk je neizbježna aplikacija za svakog poslovnog čovjeka. Ova aplikacija u samo nekoliko sekundi daje pregled svih dostupnih avio karata po najnižim cijenama za destinacije koje odaberete. Uz avionske karte možete pregledati i hotele. Samo se spremite za put i Hipmunk sve odradi za vas.
Airports by TravelNerd

Aplikacija nudi sve informacije o karakteristikama puta avionom (ugodnost, wifi informacije, parking) i to po komparativnim cijenama.
Next Flight

U slučaju da ste završili svoje poslovne sastanke dan ranije nego što ste planirali, aplikacija će vam pomoći da pronađete kartu za let i napustite grad što je prije moguće. Cijena aplikacije za iOS je 2,99$, dok je za Android 3,99$.
Wi-Fi finder

Wi-fi finder aplikacija vam pomaže da pronađete najbližu besplatnu ili plaćenu Wi-Fi mrežu.
Expensify

Izuzetno koristan program koji izračunava troškove koje ste stvorili u određenom razdoblju. Dovoljno je samo da slikate račune i ubacite ih u aplikaciju. Expensify će bez greške izračunati sve troškove koje ste imali tokom putovanja ili tokom rada.
Millage Expense Log

Besplatna aplikacija koja vam računa potrošnju po kilometru.
GasBuddy

Gas Buddy je odlična aplikacija ako ste prvi put na putovanjem u gradu. Aplikacija će vam pomoć da pronađete najbliže benzinske pumpe na putu i njihove cijene.
Battery Pro

Kada imate dugo putovanje, telefonska baterija je neprocjenjiva. Aplikacija računa koliko je potrebno da se baterija napuni, ili koliko je vremenski baterije ostalo.
Odometer

Aplikacija snima datum i broj pređenih kilometara tokom poslovnog puta.
City Maps 2Go

City Maps 2Go vam omogućava da preuzmete mapu vaše destinacije prije nego krenete na put, kako bi mogli koristiti karte bez interneta.
HopStop

HotStop Transit Directions je bestplatna aplikacija koja vam pomaže da se snađete u javnom saobraćaju. Aplikacija sadrži detaljne karte metroa, aubotusa, vlakova, taxija, hodanja, vožnje biciklom i slično.
Zipcar

Zipcar je besplatna aplikacija koja omogućava da iznajmite auto na nekoliko sati. Pomoću aplikacije locirate najbliži Zipcar i rezervišete.
Uber

Uber je besplatna aplikacija pomoću koja funkcioniše kao taxi, samo se sve obavlja putem aplikacije. Naručujete privatan automobil i vozača putem aplikacije, te nakon obavljenog prevoza nastale troškove podmirujete takođe putem aplikacije.
Skype

Aplikacija koja je već dugi niz godina jedan od glavnih elemenata inostrane poslovne saradnje. Skype vam omogućava razmjenu poruka, datoteka, video i audio poziva s vašim poslovnim partnerima iz inostranstva.
Cisco WebEx sastanci

Cisco WebEx sastanci je besplatna aplikacija koja vam omogućuje da održite sastanak na putu.

Economy

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *