Počela izgradnja avanturističkog parka na Gorici, evo šta će sadržati

Dodajte komentar

Pripreme za izgradnju avanturističkog parka, na zapadnoj strani brda Gorica, koji će graditi firma Eksplorer na površini od pet hektara, počeli su juče. Gradske službe Zelenila uklanjale su suve grane i čistile teren, jer se očekuje da investitor počne gradnju u narednih nekoliko dana.

Menadžer glavnog grada Dragutin Đeković rekao je za Pobjedu da će u okviru parka biti izgrađeno pet staza različitih namjena, teretana, lokal na otvorenom, dječije igralište i vještačka stijena za penjanje visine osam metara.

Namjera nam je bila da Goricu unaprijedimo, valorizujemo i time privučemo što više ljudi da koriste rantovao poštovanje svih traženih ekoloških standarda – rekao je Đeković.

U okviru projekta biće uređen i dio na potezu od crkve Svetog Đorđa do mjesta na kome će se nalaziti park, prenosi Analitika.

Na toj lokaciji, uključujući i dio oko Spomenika partizanu borcu, biće postavljen nov mobilijar i propratna oprema. Osim toga investitor se obavezao da će na cijelokupnom prostoru postaviti dvadeset četvoro časovne službe zaštite od požara, čime će se očekujemo znatno povećati stepen sigurnosti – rekao je Đeković.

Foto: Facebook/NE TUNEL KROZ GORICU

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *