Sedmi Festival investicija i nekretnina FREI

Dodajte komentar

Sedmi Festival investicija i nekretnina – FREI 2016 održaće se u hotelu „Maestral“, u Miločeru, od 9. do 12. maja. FREI je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor.

Ciljnu grupu čine investitori i komercijalne kompanije u real estate sektoru, reprezenti državne i javne uprave, predstavnici međunarodnih institucija, kao i stručna javnost. Skup se održava pod patronatom predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića i uz programsko partnerstvo Ministarstva održivog razvoja i turizma. Uvodno izlaganje na temu “Homogenizacija razvojnih faktora u turističkom sektoru” održaće ministar Branimir Gvozdenović.

U uvodnoj sesiji učestvuje i Krisztian Posa, ambasador Mađarske, kao i Ioannis Markogiannis, predstavnik kompanije Adriatic Properties, koja je generalni pokrovitelj FREI 2016. Po pozivu Organizatora, predavanja će održati Armando Peres (OECD), Ben Martin (AECOM Economics) i Dejan Ljevnaić (Skijališta Srbije). Centralne teme diskusionih sesija u programu FREI 2016 su “Karakteristike investicione klime u Crnoj Gori”, “Značaj arhitektonskih konkursa za kvalitet prostora”, “Upravljanje destinacijom: manifestacije kao turistički proizvod”.

Sa posebnim zanimanjem očekuje se i završna tribina o održivom strateškom planiranju kroz prostorni plan za Obalno područje. Na štand-izložbi i kroz prezentacione forme, učesnicima skupa će se predstaviti ključni investitori i hotelijeri u Crnoj Gori (Adriatic Properties, Portonovi, Montrose-Northstar, Porto Montenegro, Luštica Development, HG “Budvanska rivijera”…), projektantske kompanije (Studio Grad, Centar za arhitekturu i urbanizam), konsultantske firme (Horwath HTL, Dream Estates Montenegro, MACE, RLC Montenegro…), resorni državni organi (Direkcija javnih radova, Sekretarijat za razvojne projekte, Nacionalna turistička organizacija, Agencija za promociju stranih investicija, Centar za ekotoksikološka ispitivanja, …) i infrastrukturna preduzeća (Pošta Crne Gore, Crnogorski elektroprenosni sistem, Regionalni vodovod “Crnogorsko primorje”, Nacionalni parkovi Crne Gore, JP “Morsko dobro”…).

Na Festivalu će, svoje planove i razvojne vizije, predstaviti i primorske opštine Herceg Novi, Bar i Tivat. Kompanija Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) će, u saradnji sa Organizatorom, omogućiti besplatnu posjetu manifestaciji za sto studenata arhitekture, građevine i drugih srodnih fakulteta. Organizator FREI 2016 očekuje više od 300 učesnika iz čitavog regiona. Programski i drugi detalji, kao i uslovi učestvovanja, odnosno prijavljivanja, mogu se naći na www.freitime.com.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *