Investiciono razvojni fond odobrio 18 miliona za četiri mjeseca

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond Crne Gore od početka godine odobrio je 120 kredita u ukupnom iznosu od 17,75 miliona eura, prema podacima sa sajta te institucije. Najviše novca, odnosno po dva miliona eura, dobile su firme Kalamper doo iz Bara, u kojoj je izvršni direktor Elvir Kalamperović, za izgradnju hotela, i kompanija Carine, koja je u vlasništvu Čedomira Popovića, za kompleks hotela Park.

Kompanija Carine dobila je u prošloj godini najviše kredita od IRF-a i to šest miliona za hotele Park i Delfin: Kompanija Ju briv iz Kotora, koju je osnovao Vojislav Bujković, dobila je milion i po eura za nabavku trajnih obrtnih sredstava.

Po milion eura dobili su Nikšićki mlin, u kojem je izvršni direktor Mitar Jokić, za rekonstrukciju i adaptaciju postojećih objekata, zatim Pelengić trejd, vlasnika Ratka Pelengića, za pokretanje proizvodnje peleta, kao i Komp komerc iz Nikšića, u kojem se, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, kao osiivači vode Ranko i Milan Jovović, za kupovinu hotela Onogošt.

Nikšićki hotel Onogošt prodat je Komp komercu za 1,1 milion eura, nakon pune četiri godine od kada je stečajna uprava raspisala prvi oglas za prodaju hotela. Početna cijena na prvom no redu oglasu za prodaju hotela Onogošt iznosila je 11,5 miliona eura, što znači da je hotel prodat za deset puta manju cijenu od početne. Hotel je prodat na 21. oglasu, a jedina ponuda, koju je na poslednjem oglasu za prodaju dostavila kompanija Komp komerc, otvorena je 11. aprila.

Krediti od 2,5 do 9,5 hiljada

Najmanje novca od Investiciono-razvojnog fonda dobili su preduzeće Totem i Tabu za frizersko-kozmetički salon u iznosu od 2,5 hiljada eura, Vesna Đurišić je za opremanje kuhinje za potrebe kampera dobila 9,45 hiljada. Manje od 10 hiljada eura dobili su i Psiho kauč doo 4,9 hiljada, Zdravko Ašanin za podizanje plantaže za uzgoj ljekovitog bilja 5,2 hiljade eura.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *