Povratak otpisanih: Hodorkovski ponovo među najbogatijim Rusima

Dodajte komentar

Na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u Rusiji prvi put u posljednjih 11 godina našao se i kontroverzni Mihail Hodorkovski, prenosi Sputnjik.

Na čelu liste najbogatijih Rusa, prema procjeni Forbsa, nalazi se jedan od vlasnika kompanija „Novatek“ i „Sibura“ Leonid Miheljson. On je za godinu dana uspio da poveća svoje bogatstvo za 2,7 milijarde dolara i sada posjeduje 14,4 milijarde dolara. Na drugom mjestu je Mihail Fridman (13,3 milijardi dolara), a prva tri mjesta zatvara Ališer Usmanov, sa 12,5 milijardi dolara.

U top-pet su ušli i Vladimir Potanin i Genadij Timčenko, čije bogatstvo se procjenjuje sa 12,1 milijardi, odnosno 11,4 milijarde dolara. Aleksej Mordašov, koji je prošle godine zauzimao prvo mjesto, sada se našao na šestom (10,9 milijardi dolara).

Osim toga, prvi put za 11 godina na spisku se našao i bivši šef „Jukosa“ Mihail Hodorkovski, sa kapitalom od pola milijarde dolara. On se nalazi na 170. mjestu.

Tvorac mesindžera „Telegram“ i socijalne mreže „VKontakte“ Pavel Durov prvi put se našao na spisku 200 najbogatijih biznismena Rusije prema procjeni Forbsa. Sa 600 miliona dolara, on je zauzeo 135. mjesto.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *