Societe Generale: Najpovoljniji stambeni kredit do sada

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro ponovo je unaprijedila stambeni kredit Ključ i omogućila svojim klijentima da podignu ovaj kredit po najpovoljnijim uslovima do sada, a to je još niža kamatna stopa, duži rok otplate i najpovoljniji obračunski metod. Kredit Ključ je za mlade ljude i porodice koje umjesto plaćanja mjesečne stanarine mogu po povoljnim uslovima otplaćivati svoj stan. Sa ovim kreditom, mogu se refinansirati i stambeni krediti kod drugih banaka.

Namijenjen je klijentima koji ostvaruju redovne mjesečne prihode iz stalnog radnog odnosa, a maksimalno mogući iznos je određen klijentovim mjesečnim prihodima. Rok otplate od 25 godina, u novoj ponudi Banke, moguć je pored odobrenih kredita po varijabilnoj i za odobrenja po fiksnoj kamatnoj stopi.

Za kredit po varijabilnoj kamatnoj stopi od 40.000 eura, sa rokom otplate od 25 godina, mjesečni anuitet je 220,07 eura. Nominalna godišnja kamatna stopa je 4,49 odsto uz šestomjesečni EURIBOR na dan 11. april 2015. godine, dok je efektivna kamatna stopa (EKS) 4.59 odsto. Administrativna naknada za ovaj kredit je jedan odsto, a ukupna kamata 26.021 eura. Ukupni trošak od 26.431 eura predstavlja zbir kamata za cijeli period, administrativne naknade, naknade za mjenicu dva eura, upita u Kreditni biro CBCG tri eura i naknade za izdavanje lista nepokretnosti pet eura. Ukupan iznos koji klijent treba da vrati je 66.431 eura.

Za kredit po fiksnoj kamatnoj stopi od 40.000 eura, sa rokom otplate od 25 godina, mjesečni anuitet je 242,21 eura. Nominalna godišnja kamatna stopa je 5,49 odsto, dok je efektivna kamatna stopa (EKS) 5.60 odsto. Administrativna naknada za ovaj kredit je jedan odsto, a ukupna kamata 32.663 eura. Ukupni trošak od 33.073 eura predstavlja zbir kamata za cijeli period, administrativne naknade, naknade za mjenicu dva eura, upita u Kreditni biro CBCG tri eura i naknade za izdavanje lista nepokretnosti pet eura. Ukupan iznos koji klijent treba da vrati je 73.073 eura.

U obračun EKS, u oba slučaja, obračun ukupnih troškova i ukupnog duga nijesu uključeni troškovi procjene nekretnine, premije osiguranja, a koji će biti uključeni u konačan obračun, ukoliko su predviđeni uslovima odobrenja.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *