Profesoricu iz Kolašina kreditno zadužili 23.000

Dodajte komentar

Afera oko poslovnice Atlas banke u Kolašinu i dalje ne jenjava, a kako tvrde oštećeni Kolašinci, klupko je tek počelo da se odmotava.

Kako je za “Vikend novine” kazala profesorica kolašinske gimnazije Branka Golubović i ona je jedna od prevarenih koja i danas vraća tuđe kredite iako nije klijent pomenute banke.

Nijesam klijent Atlas banke, ali me sugrađanka Nevenka Kljajić 2008. godine zamolila da joj podignem kredit na 3.000 eura jer ona nije bila stalno zaposlena, te nije mogla biti nosilac kredita. Kasnije mi je tražila da ipak podignem kredit od 7.000 eura, a tadašnja šefica banke Milena Vlahović me ubijedila da će to Kljajić uredno da vraća i da se nemam što brinuti“, kazala je Golubović.

Nakon godinu dana na adresu Golubović stigle su tri opomene jer je navodno četri mjeseca nakon uzimanja kredita od 7.000 eura žirirala i za kredit koji je Kljajić podigla na njeno ime.

Banka je Kljajić dala kredit od 30.000 eura, od čega su 23.000 išle na moje ime. Zvala sam banku da pitam o čemu se tu radi i j avila mi se službenica Dragana Rakočević i počela da se smije, govoreći da su to sve krediti Nevenke Kljajić. Na pitanje zašto sam dobila opomenu ako je kredit Kljajićeve, te da ću se razboljeti jer je rata za kredit 800 eura, Rakočević mi je ponovo uz osmjeh odgovorila da je bolje da se ja razbolim nego da ona ostane bez posla. A dokaz da govorimo istinu je taj da je Rakočević na kraju i ostala bez posla“, objasnila je Golubović.

Nakon što je otkrivena prevara, ova profesorica je sve prijavila policiji.

Ja sam sve prijavila kod inspektora za privredni kriminal, ali kako se on tada nalazio u konfliktu interesa, slučaj su dali drugom inspektoru. Nikad me od tada niko nije pozvao niti iz policije niti iz tužilaštva kao ni Kljajić. Očigledno da su to negdje sakrili kako se ne bi digla prašina oko toga“, ističe Golubović i dodaje da je ipak sve izašlo na vidjelo prošlog ljeta kada su i otkrivene malverzavije bivših službenika filijale Atlas banke u Kolašinu.

Nadležni moraju reagovati zbog prevare

Prevarena Kolašinka Vesna Kljajić odgovorila je na tvrdnje Rakočević da sve što je ona kazala medijima nije istina.

U svom ovom dešavanju mnogo je bitno je li sve počelo nekoliko mjeseci prije ili kasnije jer da nijesu otvarali ovu poslovnicu siromašni kolašinski građani bili bi mnogo srećniji. Pomenuta gospođa je obrađivala kreditnu dokumentaciju između mene i Nevenke Kljajić, gdje sam joj ja žirirala na 2.000 eura. Tri godine kasnije provjeravanjem saznajem da je ta dokumentacija poslužila za kredit Rajki Radonjić na iznos od 8.000“, ističe Kljajić.

Takođe, ova Kolašinka je pozvala državne institucije da provjere koliko je bilo prijava građana i zašto nijesu procesuirane.

Što se tiče iznosa od 1,5 miliona koliko su oštećeni građani, on sigurno nije manji, ako nije veći. Ako Rakočević u svojoj izjavi misli na advokata koji je mene branio svjesna sam toga da je znao da ću izgubiti na suđenju, a da je i ona to znala prije završetka ročišta. Ne postoje dvije pravosnažne presude već samo jedna. Klijent sam te banke pa sam bila prinuđena podizati platu i dolaziti makar jednom mjesečno u banku, te nije tačno da se nijesam pojavljivala tri godine“, zaključila je Kljajić.

Izvor: Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *