Kiparska komisija za hartije od vrijednosti suspendovala licencu Atlasu

Dodajte komentar

Kiparska komisija za hartije od vrijednosti (CySEC) objavila je da je suspendovala licencu za kiparsku investicionu firmu Atlas Capital Financial Services. Radi se o glavnoj firmi biznismena Duška Kneževića posredstvom koje je godina trgovao na najvećem svjetskom finansijskom tržištu FOREX-u i u nekoliko zemalja lansirao brend ACFX.

U odluci kiparske komisije navedeno je da je licenca suspendovana u skladu sa članom 26 (2) Zakona o investicionim uslugama i aktivnostima i regulisanim tržištima, jer postoje sumnje u navodno kršenja zakona. CySEC sumnja u navodne povrede brojnih odredbi tog zakona, uključujući i odredbu koja propisuje obavezu kontinuiranog i redovnog pružanja investicionih usluga.

U odluci kiparske komisije u koju su Vijesti imale uvid ukazuje se i na mogući nedostatak “efikasnih procedura za identifikaciju, upravljanje, praćenje i izvještavanje o rizicima”, kao i na nedostatak “adekvatnih aranžmana za čuvanje sredstava klijenata”.

Navedena odluka je donesena s obzirom na činjenicu da pomenute navodne povrede zakona mogu eventualno ugroziti interese klijenata društva ili interesa investitora ili uopšte redovan rad na tržištu kapitala, navedeno je u odluci komisije objavljenoj na sajtu.

U roku od mjesec od donošenja odluke komisije, Atlas Capital Financial Services mora preduzeti radnje za otklanjanje nepravilnosti.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *