Dakić i Snel razgovarali o pomoći MMF-a Crnoj Gori

Dodajte komentar

Guverner CBCG i guverner Crne Gore u Međunarodnom monetarnom fondu Milojica Dakić sa saradnicima primio je danas izvršnog direktora Belgijsko-holandske konstituence u MMF-u Mennoa Snela, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o zaključcima konsultacija Crne Gore sa MMF-om po članu IV Statuta Fonda – redovnoj Misiji MMF-a koja najmanje jednom godišnje u zemlji članici prikuplja aktuelne informacije o stanju ekonomije, izgledima i politikama, kao i Programa procjene finansijskog sektora koji su stručnjaci Fonda i Svjetske banke za Crnu Goru sproveli prošle godine.

Takođe, razmotreni su i predlozi za eventualnu tehničku pomoć MMF-a Crnoj Gori o kojima će se detaljnije diskutovati za vrijeme predstojećih Proljećnih sastanaka MMF-a i Svjetske banke u Vašingtonu od 15-17. aprila.

Belgijsko-holandska konstituenca, kojom rukovodi Snel, u Fondu je primjer evropske i međunarodne saradnje otvorenih razvijenih i ekonomija u razvoju koje pokazuju snažan interes za globalnu stabilnost. Snel u Izvršnom odboru MMF-a, koji čine 24 izvršna direktora zadužena za svakodnevno upravljanje Fondom, predstavlja i zastupa interese Crne Gore, Holandije, Jermenije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Gruzije, Izraela, Luksemburga, BJR Makedonije, Moldavije, Rumunije i Ukrajine.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *