Počinje nova era u duvanskoj industriji

Dodajte komentar

Jedan od revolucionarnih koraka u duvanskoj industriji je na pomolu, tvrde analitičari kompanije Wells Fardo Securities. Takozvana „heat not burn“ tehnologija, koju je razvila kompanija Philip Morris International smještena u iQOS uređaju smanjuje rizike od bolesti povezanih sa pušenjem, jer se duvan prilikom paljenja cigarete praktično zagrijava, umjesto što sagorijeva prilikom uobičajenog paljenja.

iQOS predstavlja proizvod od duvana i ima gotovo isti ukus kao i obična cigareta, a bitna razlika je u tome što se duvanski proizvod zagrijava, a ne gori. Otuda i drastično manji nivo štetnosti u odnosu na tradicionalne cigarete, pa praktično ova platforma može da promijeni svijet duvanskih proizvoda.

Prema procjenama analitičara kompanije Wells Fardo iQOS do 2025. godine može preuzeti i do 30 odsto tržišta klasičnih cigareta na tržištima u razvoju, pa se Philip Morris International-u predviđa i svijetla budućnost na njujorškoj berzi.

Zasad je ovaj proizvod lansiran u nekoliko zemalja na svijetu. Dok se očekuje lansiranje proizvoda širom svijeta, Wall Street na osnovu postigunith rezultata nove tehnologije već pozitivno gleda u smjeru kompanije Philip Morris International s obzirom da iQOS predstavlja pozitivan katalizator.

Nova tehnologija daje kompetetivnu prednost kompaniji Philip Morris International i kompaniji Altria sa kojom su zajednički krenuli u razvoj nove tehnologije, navode analitičari, jer su kompanije prve krenule sa kliničkim ispitivanjima i komercijalizacijom ove superiorne tehnologije.

Bizlife

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *