Budvanska rivijera završila 2015. sa 550.308 eura dobiti

Dodajte komentar

Nakon završene analize finansijskih pokazatelja i ukupnog poslovanja, Hotelska grupa Budvanska rivijera je poslovnu 2015.godinu završila sa pozitivnim poslovnim rezultatom i to od 550.308 eura ostvarene dobiti. Imajući u vidu činjenicu da je tok i ishod poslovanja u 2015. godini bio jako nepredvidiv te da je početak sezone odavao sliku jedne pesimistične godine, hotelska grupa ”Budvanska rivijera”  velikim zalaganjem menadžmenta i svih zaposlenih, kontinuiranim animiranjem emitivnih tržišta, različitim promo aktivnostima je uspjela da preokrene tok i ostvari jednu od najuspješnijih godina po  ostvarenom broja noćenja. Raduje činjenica da ostvareni rezultat hotelske grupe čini 25 odsto od ukupno ostvarenog prometa na teritoriji Opštine Budva“, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali iz kompanije, istovremeno su za osam odsto uvećani prihodi u odnosu na 2014. god,  iako je prošlu godinu okarakterisao veliki broj promotivnih akcija, popusta kao i posebnih akcija prema tržištu Rusije koje je pod uticajem političko–ekonomske situacije bilo jako uzdrmano te je za to tržište bio odobren popust od 15 odsto.

Kako dodaju, uzimajući u obzir da je na ovom najvećem emitivnom tržištu  prosječna cijena bila niža u odnosu na 2014. godinu za šest odsto pokazuje uspješnost poslpvanja hotelske grupe u ostvarenim rezultatima gdje je poslovna dobit od osnovne djelatnosti u 2015. godini uvećana za 16 odsto u odnosu na 2014. godinu.

Sa stanovišta uspješnosti poslovanja hotelske grupe gdje se najveći dio prihoda ostvaruje iz osnovne djelatnosti – prihod od aranžmana i koji čini 77 % od ukupnih prihoda, Budvanska rivijera” je ostvarila izuzetno  dobre rezultate i u vanpasionskoj djelatnosti. Upravo vanpansionski prihodi u 2015. godini pokazali su rast za 68 odsto  u odnosu na 2014., a iznosili su 1.565.346 eura. Porastu ove kategorije prihoda  pored ulaganja u podizanje nivoa kvaliteta, edukaciji i širenju gastro ponude u svim vanpansionskim objektima, posebno je doprinio rad hotela Mogren kao i njegova  gradska kafana koja radi tokom cijele godine i predstavlja neprikosnoveni simbol okupljanja kako građana Budve tako i ostalih ostalih gostiju“, stoji u saopštenju.

Podatak koji ukazuje na izuzetno dobru poslovnu politiku kompanije je da nivo likvidnosti u 2015. god nijednog trenutka nije bio ugrožen, te da su se obaveze za 2015. god prema državi i lokalnoj samoupravi sa svim porezima i doprinosima  i to oko 4.500.000 eura blagovremeno izmirivali.

Hotelska grupa se može pohvaliti da se već kontinuirano nalazi na tzv bijeloj listi Poreske uprave Crne Gore. Analizom poslovanja i strukture prihoda uočava se da je navjeći dio prihoda po uslugama gostiju realizovan uslugama od polupansiona, a potom je evidentno povećanje danas jako popularne ”all inclusive” usluge koja čini 25 odsto  od ukupnog učešća”, piše u saopštenju.

Da bi i 2016. godina bila još bolja od rekordne 2015. godine  u hotelskoj grupi se ovih dana vrše finalne pripreme za otvaranje hotela koji će početi sa radom u aprilu mjesecu.

Gotovo tradicionalno prvi gosti će biti sa tržišta Francuske i Engleske koji će boraviti u hotelu Palas a dolaze posredstvom touroperatora MTO, Prodintour  i Saga Acromas Holidays.  Do sredine aprila biće otvoreni i hoteli: Castellastva u Petrovcu kao i Turističko naselje Slovenska plaža u Budvi. Ovo će biti nešto ranije otvaranje hotela u odnosu na prethodne godine, što svakako otvara prostor za ostvarivanje novih pozitivnih poslovnih rezultata u predstojećoj turističkoj godini”, poručuju iz kompanije.

U međuvremenu, tačnije 25. marta biće održana 14. Redovna Skupština akcionara koja je zakazana na nedavno održanoj Sjednici Odbora direktora Društva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *