Samit „300 najboljih“: Crnu Goru predstavlja izvršni direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac

Dodajte komentar

Regionalni Samit preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope „300 najboljih“, koji će biti održan od 4. do 6. marta 2016. godine u Dubrovniku, okupiće 200 učesnika iz 11 evropskih zemalja, a Crnu Goru će predvoditi izvršni direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac.Na Samitu će pored Crne Gore učestvovati preduzetnici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Norveške, Njemačke, Slovenije, Srbije i Švajcarske.

Samit organizujemo prvenstveno kako bismo istakli važnost preduzetništva i javnosti dali do znanja koliko su preduzetnici zaslužni za ukupan razvoj društva. Smatramo nužnim da im se pruži što veća podrška. Stoga će i ove godine snažno biti promovisana takozvana dubrovačka Povelja za razvoj preduzetništva, koju su 2015. godine usvojili učesnici ovog događaja“, kazao je predsjednik Programskog odbora Međunarodnog ekonomskog foruma MEF “PERSPEKTIVE” Nikica Gabrić.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za odnose sa javnošću MEF “PERSPEKTIVE”, Hrvatsku će predstavljati ugledni preduzetnik Branko Roglić, predsjednik „Orbico“ grupe, delegaciju Srbije, koju čini dvije trećine žena, predvodi Dragoljub Vukadinović, predsjednik nadzornog odbora kompanije „Metalac“, Sloveniju Tanja Skaza, direktorica „Plastike Skaza“, dok Bosna i Hercegovina ima raznoliku grupu predstavnika preduzetnika, ali i javnih preduzeća, univerziteta, udruženja i razvojnih agencija. Makedoniju će predstavljati predsjednik makedonske Privredne komore Branko Azeski, sa Kosova dolazi Alajdin Fuša, iz Njemačke Bernard Prestel…

Od visokih zvaničnika, dolazak na Samit preduzetnika za sada su potvrdili Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, i Darko Horvat, ministar preduzetništva i obrta Hrvatske, dok će na jednom od skupova domaćin preduzetnicima biti i gradonačelnik Dubrovnika, Andro Vlahušić. Broj i struktura učesnika i mnogi predviđeni sadržaji jasno najavljuju da će Samit ‘300 najboljih’ biti pravi festival preduzetništva”, saopšteno je iz MEF “PERSPEKTIVE”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *