Za projekat “1000+” do sada se prijavilo pet kompanija

Dodajte komentar

Za učešće u projektu Hiljadu plus, kroz koji bi građani trebalo da kupe stanove pod povoljnim uslovim, do juče se prijavilo pet građevinskih kompanija iz Podgorice, Ulcinja i Bijelog Polja, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Rok za prijavu građevinara ističe danas, a u Ministarstvu očekuju da će im tokom današnjeg radnog dana pristići najveći dio prijava kompanija koje su izrazile zainteresovanost za učešće u projektu.

“S obzirom da su građevinske kompanije, u skladu sa javnim pozivom, obavezne da dostave detaljnu i obimnu dokumentaciju, Projektni odbor će tokom narednih dana pregledati pristigle prijave. Očekujemo da će lista građevinskih kompanija koje su ispunile uslove za učešće u projektu biti objavljena do kraja naredne sedmice”, precizirali su u Ministarstvu.

Od ranije je poznato da se za učešće u projektu prijavila kompanija Zetagradnja, čiji su predstavnici prije par dana na svom zvaničnom sajtu objavili da građanima nude stanove na osam lokacija u Podgorici, po cijeni od 990 do 1.200 eura po kvadratu.

Od toga su odmah useljivi stanovi na Draču, gdje kvadrat košta 1.150 eura, a nude se dvosobni od 69 do 78 kvadrata i trosobni od 86 do 107 kvadratnih metara.

Useljivi su i stanovi u zgradi u Bloku šest, koji se prodaju po cijeni od 1.100 eura po kvadratu, a u ponudi su jednosobni od 45 do 56 kvadrata i trosobni od 97 kvadrata.

Najjeftiniji stanovi Zetagradnje su na Koniku, u Bloku devet i deset, i na Zabjelu, gdje se kvadrat prodaje za 990 eura i oni su u izgradnji.

U zgradi u Bloku devet na Koniku se mogu kupiti jednosobni stanovi od 38 do 49 kvadrata, dvosobni od 63 kvadrata i trosobni od 79 kvadratnih metara. U Bloku deset na prodaji su garsonjere od 22 kvadrata, jednosobni stanovi površine 42 kvadrata i dvosobni od 63 kvadrata. Po istoj cijeni na Zabjelu se nude jednosobni stanovi od 33 do 38 kvadrata i dvosobni od 53 do 59 kvadrata.

Nešto skuplji su stanovi koji će biti izgrađeni u Zagoriču, gdje kvadrat košta 1.100 eura. Tu su građanima ponuđene garsonjere od 28 kvadrata, jednosobni stanovi od 38 do 49 kvadrata, dvosobni od 56 do 79 kvadrata i trosobni takođe od 79 kvadratnih metara. Izgradnja ove zgrade još nije počela, a prema informacijama sa sajta Zetagradnje trebalo bi da bude završena najkasnije tokom sljedeće godine.

U izgradnji su i stanovi koje Zetagradnja nudi u popularnom City kvartu, a čiji kvadrat se prodaje za 1.200 eura. U ponudi su stanovi na dvije lokacije u City kvartu, gdje se mogu kupiti jednosobne stambene jedinice površine od 45 do 54 kvadrata, dvosobne od 66 do 72 kvadrata i od 68 kvadrata i trosobne od 91 do 102 kvadrata. Završetak izgradnje ovih stanova očekuje se tokom ove godine.

Prijavu za učešće u Vladinom projektu najavili su i predstavnici kompanije Čelebić, koji će građanima ponuditi stanove u City kvartu, takođe po cijeni od 1.200 eura. U ponudi će biti jednosobni stanovi od 43 do 50 kvadrata, dvosobni od 65 kvadrata i trosobni od 98 kvadrata.

Interesovanje su pokazali i u kompaniji Cijevna komerc, koji će kroz projekat nuditi garsonjere od 29 kvadrata, jednosobne stanove od 49 do 52 kvadrata, dvosobne od 69 do 77 kvadrata i trosobne od 99 do 110 kvadrata, sve u zgradi u blizini brda Ljubović.

U martu prijave građana

Poziv za učešće građana u projektu HiLajdu plus trebalo bi da bude objavljen početkom marta, a prema ranije objavljenim uslovima pravo na učešće imaju crnogorski državljani koji rješavaju stambenu potrebu u mjestu prebivališta. Podnosilac zahtjeva za dodjelu kredita, kao ni članovi njegovog porodičnog domačinstva, ne mogu da u svojini imaju stambeni objekat kao ni u susvojini više od trećine ukupne površine stambenog objekta u Crnoj Gori u poslednje tri godine.

Kamata će iznositi 3,99 odsto, učešće je pet odsto, a rok otplate kredita 20 godina.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *