Ilustracija

1000+: Neki investitori sami sebe proglasili učesnicima projekta

Odbor projekta Hiljadu plus otvorio je juče prve pristigle ponude građevinskih kompanija za stanove koje će građani moći da kupe preko subvencionisanih kredita, ali nijesu saopštavali detalje o ponudama.

Sjutra je posljednji dan za ponude građevinarskih kompanija, a kako su naveli do sada su stigle ponude sa stanovima iz Podgorice, Ulcinja i Bijelog Polja. Javni poziv za građane biće objavljen početkom narednog mjeseca.Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, koje vodi projekat, juče su kritikovali investitore koji su sami sebe proglasili učesnicima projekta, bez prethodne odluke Projektnog odbora. Oni su naveli da će odbor nakon isteka roka, razmatrati svaku ponudu i donijeti odluku o konačnoj zvaničnoj listi građevinskih kompanija koje će učestvovati u projektu.

Zetagradnja je prije dva dana saopštila da je predala ponude sa detaljima o stanovima na osam lokacija u Podgorici, veličinama i cijenama stanova od 990 do 1.200 eura po kvadratu.

Projektni odbor podsjeća sve investitore na osnovni cilj projekta, a to je obezbjeđenje pristupa socijalnom stanovanju građanima sa srednjim i nižim primanjima koja po tržišnim uslovima ne mogu riješiti stambenu potrebu”, saopšteno je iz Ministarstva.

Kamata će iznositi 3,99 odsto, učešće je pet odsto, rok otplate 20 godina, a značajno su smanjeni i iznosi za naknade bankama, notarima i troškovi za osiguranja.

Takođe molimo investitore koji su unaprijed objavili ponude i neovlašćeno koriste logoe ministarstva, CEB-a i Projekta, bez konsultacije i odobrenja, da ih uklone i ne koriste, kako bi izbjegli negativne posljedice koje bi mogle nastupiti usljed zakonom predviđenih procedura”, saopšteno je iz Ministarstva.

Check Also

Autoput će kasniti skoro godinu; Nurković: ne igramo utakmicu sa rokovima

Vlada, kao investitor, postavila je standard izvođačima radova na dionici autoputa Smokovac-Mateševo i ne igra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *