1000+ stanova: Prijavilo se osam banaka

Dodajte komentar

Na javni poziv za projekat 1000+, koji ima za cilj rješavanje stambenih potreba u Crnoj Gori, prijavilo se osam banaka, a javni poziv za građane za učešće u projektu 1000+ biće raspisan početkom marta.

Dokumetacija koju građani treba da prikupe je objavljena na sajtovima www.mrt.gov.me i www.1000plus.me, a od banaka su se prijavile Komercijalna banka Budva, Crnogorska komercijalna banka, Erste banka, Hypo Alpe Adria banka, Societe General Montenegro, NLB Montenegro banka, Prva i Lovćen banka.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopštili su i da je od danas u funkciji i projektni Call centar 19915, koji će biti otvoren za pozive svakog radnog dana do 1. marta, od 08 do 16 sati, od 1. marta do 1. aprila od 08 do 20 sati i od 1. do 15. aprila od 08 do 16 sati.

Iz resora takođe navode da je javni poziv za investitore produžen do 26. februara zbog povećanog interesovanja građevinskih kompanija sa teritorije Crne Gore, što je kako kažu značajno za građane, koji će imati veću mogućnost izbora odgovarajućih stambenih jedinica.

Resor je takođe pojasnio koje su odluke o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita fizičkim licima radi obezbjeđenja stanova, kako bi se otklonile sve nedoumice vezane za ovaj projekat.

Struktura stana koju korisnik može da kupi kreditnim sredstvima dodijeljenim u skladu sa ovom odlukom, određuje se prema broju članova porodičnog domaćinstva, i to>

  • za jednočlano i dvočlano porodično domaćinstvo –garsonjera ili jednosoban stan, površine od 24 metra kvadratna do 46 metra kvadratna,
  • bračne supružnike kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina starosti bez djece –jednosoban ili dvosoban stan, površine od 47 metra kvadratna do 60 metra kvadratna,
  • tročlano porodično domaćinstvo–jednosoban ili dvosoban stan, površine od 61 metra kvadratna do 73 metra kvadratna,
  • četvoročlano porodično domaćinstvo – dvosoban ili trosoban stan, površine od 74 do 88 metara kvadratnih i
  • porodično domaćinstvo sa više od četiri člana – trosoban ili veći stan, maksimalne površine do 99 metra kvadratna.

Korisnik može da kupi stambeni objekat površine manje od 24 metra kvadratna, ali ne manje od 10 po članu porodičnog domaćinstva, odnosno ne manji od 20, ako je korisnik samac.

Korisnik takođe može kupiti i stambeni objekat veće površine od maksimalne, ali ne više od 15 metara kvadratnih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *