1000+ stanova: Potrebno 13 dokumenata

Dodajte komentar

Za učešće u projektu Hiljadu plus potrebno je 13 dokumenta, pokazuju podaci Ministarstva održivog razvoja, koje je juče objavilo spisak dokumenata.Prvo treba popuniti zahtjev za dodjelu dugoročnog hipotekarnog kredita, koji je objavljen na sajtu i dostupan u filijalama banaka koje učsstvuju u projektu, zatim uvjerenje o prebivalištu u mjestu rješavanja stambene potrebe za podnosioca zahtjeva i svakog člana porodičnog domaćinstva.

Učesnik mora obezbijediti ovjerenu kopiju biometrijske lične karte za podnosioca zahtjeva i punoljetne članove domaćinstva ili uvjerenje o crnogorskom državljanstvu za podnosioca zahtjeva ili članove domaćinstva koji posjeduju stare isprave. Četvrti dokument je izvod iz matične knjige rođenih za maloljetne članove domaćinstva. Za bračne narove su potrebni izvod iz matične knjige vjenčanih, a za podnosioca zahtjeva i sve odrasle članove domaćinstva potvrda o zaposlenju izdata od strane poslodavca sa navedenim primanjima za vremenski period od prethodna tri mjeseca – naveli su iz Ministarstva održivog razvoja.

Potrebna je ovjerena izjava podnosioca zahtjeva da nema u posjedu stambenu jedinicu na teritoriji Crne Gore ili nema u susvojini više od trećine ukupne površine stambenog objekta u poslednje tri godine od dana podnošenja zahtjeva za dodjelu kredita, zatim ovjerenu saglasnost podnosioca zahtjeva za obradu ličnih podataka u projektu Hiljadu plus radi pribavljanja podataka od Uprave za nekretnine, te izjavu o kućnoj zajednici i broju članova domaćinstva.

Za zaposlene u javnom sektoru potrebna je potvrda izdata od poslodavca da zaposleni nije riješio stambenu potrebu u skladu sa propisom Vlade, odnosno nadležnog organa lokalne samouprave do dana pokretanja postupka dodjele kreditnih sredstava.

Javni poziv će biti objavljen uskoro. Banke su se već prijavile za učešće, dok poziv za graditelje traje do 26. februara. Stanovi u okviru projekta prodavaće se uz fiksnu kamatnu stopu od 3,99 odsto.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *