U budvansku marinu ulažu 35 miliona eura

Dodajte komentar

Doguš grupa turskog milijardera Ferita Sahenka zaključila je juče sa američkom Stratex grupom ugovor o formiranju novog strateškog partnerstva za obnovu Dukley Marine Budva.

Kako je saopšteno, ovo partnerstvo će pružiti resurse i potrebne ekspertize za modernizaciju i širenje Marine transformišući je u nautičku turističku destinaciju sa pet zvjezdica tokom cijele godine, istovremeno čuvajući bogato istorijsko, arhitektonsko i kulturno nasljeđe Budve. Sa investicijom od 35 miliona eura broj vezova biće povećan sa sadašnjih 300 na 600.

Izvršni direktor turske kompanije Ferit Sahenk kazao je da mu se konačno ostvario san koji sanja od 2010. godine.

“Ovo je naša prva investicija u Crnoj Gori. Svjesni smo kakve su obaveze nekoga ko ulazi u jedno novo poslovno okruženje. Trudićemo se da vas iznenadimo novim poslovnim investicijama i pokušaćemo da sa društveno-korisnim projektima budemo dio vaše zajednice”, istakao je on.

Sahenk je rekao da biznis može da okuplja ljude i zemlje i poručio da će se njegova kompanija i Stratex grupa truditi da budu najbolji partneri u Crnoj Gori.

Predsjednik Stratex grupe Nil Emilfarb rekao je Dogoš grupa nije klasična korporacija, već kompanija koja je više nalik porodici, kao i Stratex. Dodao je da se nada da će dvije kompanije donijeti mnogo toga dobrog Crnoj Gori.

“Imamo iste ciljeve, ideje i tu se prosto ne radi samo o novcu. Naravno, svako preduzeće mora da posluje profitabilno jer se na taj način mjeri poslovni uspjeh. Ukazuje nam se prilika da oblikujemo Budvu onakvom kakva će biti za pet ili deset godina. U prilicu smo da stvaramo još radnih mjesta i da pomognemo Crnoj Gori i Budvi da postanu jedna priča o uspjehu”, poručio je on.

Ministri uređenja prostora i saobraćaja i pomorstva Branimir Gvozdenović i Ivan Brajović kazali su da Vlada podržava ovu investiciju, koja će poboljšati nautičku i turističku ponudu Crne Gore i otvoriti nova radna mjesta.

Gvozdenović je naveo i da je imao razgovore sa predstavnicima Doguš grupe koji su iskazali interesovanje za investiranje u hotele u Crnoj Gori.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *