I Todorić prodaje tržne centre Južnoafrikancima

Dodajte komentar

Kompanija Konzum, koja je dio koncerna Agrokor Ivice Todorića, pregovara sa južnoafričkim fondom Tauer Properti Fond Limitidom o prodaji trgovačkih centara.

Riječ je o prodaji trgovačkog centra Sub Dubrovnik, u Župi Dubrovačkoj, za 28,7 miliona eura bez PDV-a, prenosi hrvatski Poslovni dnevnik.

Tauer Properti je na svom veb sajtu objavio da je sporazum o kupovini trgovačkih centara (Gračani Meridijan, dva Super konzuma i Sub Dubrovnika) na četiri lokacije – od kojih su dve u Zagrebu, i po jedna u Velikoj Gorici i Župi Dubrovačkoj, za 66,4 miliona eura u završnoj fazi, navodi se u tekstu.

Akvizicija će biti zaključena u aprilu, a Konzum odmah potpisuje zakup istih na 12 godina. Zatim će, kako najavljuju iz Tauera, u Hrvatskoj registrovati podružnicu kao evropsku “ofšor” platformu za nova ulaganja, prenosi Poslovni.

Portal dodaje da i Dubrovački vjesnik piše da Agrokor privodi kraju pregovore o prodaji župske nekretnine južnoafričkom fondu za 28,7 miliona evra bez PDV-a.

“To je ukupna cijena koju ovaj južnoafrički fond namjerava da za kompaniju Sub Dubrovnik, koja je gradila SUB City, umanjen za dugove ove dubrovačke firme. Todorićeve kompanije ostaju u ovom prostoru i kao zakupci i upravnici prostora i to, ako se finalizira ova kupoprodaja, za još 12 godina”

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *