Posao u EU: Samo Njemačkoj će trebati 20.000 radnika

Dodajte komentar

Na regionalnom portalu koji državljanima Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore nudi poslove u Evropskoj uniji, a prije svega Njemačkoj, tenutno je nekoliko stotina konkursa, iz različitih oblasti.

Sajt www.euposao.de, prvi regionalni portal na kojem se objavljuju konkursi za posao u zemljama Evropske unije, prvenstveno u Njemačkoj, za državljane Srbije, BiH i Crne Gore, a koji su sada prevedeni na naš jezik.

Trenutno je na portalu oko 350 aktivnih oglasa iz različitih oblasti, medicine, građevinarstva, ugostiteljstva, trgovine, informatike… Za ove poslove mogu konkurisati preko ovog portala stanovnici našeg regiona.

Već u startu vlada ogromno interesovanje ljudi iz regiona, prvenstveno mladih, za ovaj portal, a na njemu se osim konkursa objavljuju i savjeti, preporuke, šta je sve potrebno sa administritavne strane za dobijanje posla u zemljama EU.

Iz portala www.euposao.de naglašavaju da njihov cilj nije da tjeraju ljude sa ovih prostora već da tim ljudima pomognu da dobiju mogućnost da svoje sposobnosti pokažu na djelu i da najbolje godine ne provode u čekanju onog “boljeg sjutra”, da stiču iskustvo i da nekada te svoje sposobnosti, eventualno, mogu pokazati i u otadžbini.

Direktor firme EU posao iz Banjaluke Andrej Rosić, koji je novi portal predstavio u Beogradu, ukazao je da u Njemačkoj u toku ove godine postoji potreba za skoro 20.000 radnika u oblasti koje su deficitarne, a ta radna mjesta mogu popuniti građani sa zapadnog Balkana.

Preko portala moguće je prijaviti se na konkurs potpuno besplatno i uz dobijanje savjeta, a popunjavanje prijava i CV u skladu sa evropskim standardima. Narednog mjeseca, kako je najavio, biće izdat i štampani oglasnik sa oko 200 oglasa, koji će izlaziti mjesečno.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *