Deripaska u Trsteno ulaže 110 miliona eura

Dodajte komentar

Ruski biznismen Oleg Deripaska uložiće 110 miliona eura u turistički kompleks koji će graditi u uvali Trsteno, u zaleđu plaže Jaz, saznaju Dnevne novine iz više izvora.

Elitni turistički kompleks biće izgrađen na 550.000 kvadrata zemljišta koje je Deripaska kupio još 2004. godine, a gradnja će, prema saznanjima DN, početi odmah nakon dobijanja građevinske dozvole.

Kompanija KPM limited, iza koje stoji Deripaska, nedavno je zatražila od Ministarstva održivog razvoja i turizma građevinsku dozvolu za gradnju turističkog kompleksa u kotorskom naselju Trsteno.

Ruski biznismen planira da izgradi hotel sa pet zvjezdica, hotelsko-apartmanski kompleks, nekoliko luksuznih vila, restorane, kantri klub, terene za sport, i veliki SPA centar.

U ovaj projekat Deripaska će, preko kompanije KPM limited, investirati minimum 110 miliona eura.

Ipak, cjelokupna investicija kasnila je zbog sudskog spora oko plaže Ploče jer su u kompaniji KPM limited tvrdili da je tadašnji zakupac plaže izgradio pristupni put, parking, toalete i postavio elektroenergetske kablove na njegovoj imovini, i drugi spor koji je pokrenut protiv Javnog preduzeća Morsko dobro kojim se osporavao 15-godišnji ugovor o zakupu popularne plaže.

U tadašnjem pismu upućenom premije ru Igoru Lukšiću, iz Deripaskine kompanije je saopšteno da zbog tužbe već godinama ne mogu da grade kompleks, zbog čega im je nanijeta velika šteta.

Da je Deripaska ozbiljan u gradnji luksuznog naselja ide u prilog činjenica da je ruski biznismen već realizovao projekat u kotorskom naselju Platamuni.

U ovom naselju Rus je na 25.000 kvadrata izgradio luksuzni ljetnjikovac sa desetak vila, bazene, marinu za manje brodove, spa centar, kao i teniske terene.

Nedavno, Deripaskina kompanija KPM limited, ponudila je 140.000 eura za jednogodišnji zakup plaže Trsteno. Minimalna cijena zakupa jedne od najljepših plaža na Crnogorskom primorju bila je 30.000 eura.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *