Delta City u Podgorici prodat za 75 miliona eura

Dodajte komentar

Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je za B92.

Kupac je južnoafrički investicioni fond Hiprop investment limitid, koji je objavio da je od srpske kompanije Delta ril estejt, koja je deo Delta holdinga, kupio tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona eura.

Kako navodi kupac, Delta siti je kupljen za 127,75 miliona eura, od čega je 112 miliona prodajna cijena, dok će sa nešto manje od 16 miliona eura biti isplaćeni postojeći dugovi bankama.

Delta siti u Podgorici prodat je za 75 miliona eura, od čega je 60 miliona cijena za sam objekat dok će sa nešto manje od 15 miliona eura biti isplaćeni bankarski zajmovi.

Kupovina je, kako se navodi u saopštenju Hiprola, podeljena između same kompanije, koja je postala vlasnik 60 odsto udjela u oba tržna centra, dok je ostatak od 40 procenata kupila kompanija Houmsted grup holdings limitid, povezana sa Luisom Norvalom, koji je jedan od direktora kompanije Hiprop.

Upravljanje tržnim centrima biće povereno novoformiranoj kompaniji u Velikoj Britaniji Histed. Narednih 12 mjeseci u njeno ime centrima će upravljati Delta, dok će za to vrijeme Histed razmotriti otvaranje lokalne kancelarije u Beogradu.

Ranije je kompanija Delta holding povodom medijskih natpisa da je tržni centar prodat, saopštila da sve što je u vlasništvu Delte ima potencijal da se proda, ali da “za sada ništa nije prodato”.

“Ali ako naiđe dobar kupac, odnosno dobra ponuda, razmislićemo”, rečeno je tada.

B92

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *