Allianz učvrstio poziciju najvrijednijeg brenda među osiguravateljima

Dodajte komentar

Allianz je ove godine učvrstio svoju poziciju najvrjednijeg brenda osiguranja na globalnoj ljestvici vrijednosti korporativnih brendova Brand Finance Global 500 ranking, pohvalili su se iz te kompanije.

Treću godinu uzastopno drže vodeću poziciju među osigurateljima i Allianz je, ističu, jedini osiguratelj uključen na listu Top 50 najjačih svjetskih brendova u 2016.

Kao rezultat Allianzovog snažnog rasta premije, vrijednost brenda Grupe povećana je za 8,1 posto sa 17,2 na 18,6 milijardi eura (20.3 milijardi dolara) pa je Allianz s takvim rezultatom zauzeo 43. mjesto među 500 najboljih svjetskih brendova do je u 2015. bio na 44. poziciji.

Pri izradi ovogodišnje liste najvrjednijih brendova kompanija Brand Finance, ocjenjuju u Allianzovu, prepoznala je njihovu otpornost u odnosu na izazovno okruženje, ali i finansijske rezultate grupacije potaknute snagom brenda i velikom „usmjerenošću na klijenta“ te pristupom „digital by default“ (digitalno kao standard). Zbog svega toga, vjeruju u Allianzu, u ovogodišnjem su poretku postali vodeća kompanija među prižaocima finansijskih usluga.

Ova izvrsna pozicija svjedoči da naša strategija vodećeg brenda, naša jasna usmjerenost na klijenta i digitalizaciju grade povjerenje i imaju snažan odjek širom svijeta,” naglašava Christian Deuringer, rukovodioc odjela Global Brand Management u Allianzu.

Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *