Fotografije Imre Cseterki-ja i Šaćira Suruliza prostorijama Crnogorske komercijalne banke

Dodajte komentar

Fotografije Imre Cseterki-ja i Šaćira Suruliza od danas su izložene u prostorijama Crnogorske komercijalne banke, flijala Moskovska, u Podgorici.

Imre Cseterki je profesionalni fotograf i posvećeni ljubitelj prirode koji je počeo da dokumentuje ljepote prirode 1979. godine kada je uzeo u ruke svoj prvi foto-aparat. Radio je sa Sandor Nagygyorgy, slavnim mađarskim fotografom divljine, dugi niz godina i pored njega naučio rad na otvorenom i rad u laboratoriji.

Tokom dugogodišnjeg iskustva na otvorenom, gospodin Cseterki je posjetio nekoliko zemalja u Evropi, Aziji, Africi, Sjevernoj i Južnoj Americi sa foto-aparatom u ruci i napravio rijedak portfolio fotografija divljine. Njegove fotografije se prepoznaju širom svijeta i izložene su u međunarodnoj fotografskoj zajednici, a kao priznanje za rad, izabran je za potpredsjednika Međunarodne federacije fotografa divljine u 2014.

Cseterki je ekonomista i finansijski stručnjak i trenutno radi u Crnoj Gori kao Glavni izvršni direktor OTP Factoring doo. Divi se prirodnim ljepotama ove zemlje od kada je došao 2014. godine. Tokom boravka u Crnoj Gori, svoje slobodno vrijeme sa velikim zadovoljstvom provodi u planinama ili posjećujući i fotografišući druge predjele.

Ova izložba je mali izbor onih radova koje je gospodin Imre Cseterki napravio tokom jedne godine sa svojim lokalnim prijateljem fotografom, Šaćirom Surulizom.

Šaćir Suruliz je rođen u Pljevljima, Crna Gora. Amaterski fotograf prirode i pejzaža koga pokreće čisti entuzijazam i ljubav prema prirodi i fotografiji kao nevjerojatno kreativnom procesu.

Iako njegovo interesovanje za fotografiju datira još od rane mladosti i prvog filmskog foto-aparata Smena 8, tek je u posljednje 4 godine zaista aktivno uključen u digitalno fotografisanje, većinom prirode i pejzaža Crne Gore.

Zahvaljujući aktivnom članstvu u Foto trekking timu Crne Gore (Montenegro Photo Trekking Team) otvorile su mu se brojne mogućnosti da posjeti manje poznate dijelove Crne Gore i uhvati neke nevjerojatne prirodne ljepote i pejzaže kojima Crna Gora obiluje.

CKB je u okviru svog društveno odgovornog poslovanja orijentisana na promociju i afirmaciju stvaralaštva umjetnika i omogućava im da u novom i atraktivnom prostoru filijale u Moskovskoj izlažu svoje radove.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *