Kinezi uvećavaju vlasništvo u Tom Tailoru

Dodajte komentar

Manjinski dioničar Tom Tailora kineska Fosun International grupa povećaće svoj udio u tekstilnoj modnoj kući sa sjedištem u Hamburgu sa 23 posto na 30 posto.  Prema pisanju njemačkih medija, kineska grupa ima kupoprodajni ugovor u džepu.

Nakon ove informacije, cijena dionica Tom Tailora na Frankfurtskoj berzi u četvrtak je porasla pet posto, na 4,94 eura po dionici, da bi se dva sata kasnije ponovo vratila na oko 4,8 eura po dionici. Grupa Fosun International, osnovana 1992. godine u Šangaju, gdje i dalje ima svoje sjedište, aktivna je u sektorima čelika i finansija. U decembru prošle godine, kada je trgovina dionicama obustavljena na berzi u Hong Kongu, šef kompanije Guo Guanchang je nestao bez traga, ali se kasnije pojavio.  Grupa zapošljava 6.500 ljudi i posluje u više od 35 zemalja.

Tom Tailor Tom Grupa ostvarila je u 2014. godini 932,1 miliona eura od prodaje, što je oko 25 miliona eura više nego godinu prije. Dobit prije oporezivanja, kamata i amortizacije (EBITDA) iznosila je 87,2 mil. €, što je povećanje za deset miliona eura.

Brend Bonita je u ponudi više od hiljadu vlastitih maloprodajnih i veleprodajnih objekata u Evropi, dok je brend Tom Tailor zastupljen na oko 400 lokacija, uključujući i više od 200 franšiznih trgovina i 2.800 shopova i gotovo 9.800 multi-label prodavnica.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *