HTP Vektra Boka: Usvojen Plan reorganizacije

Dodajte komentar

Odbor povjerilaca Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Vektra Boka, biznismena Dragana Brkovića, usvojio je danas Plan reorganizacije.

Za prihvatanje Plana reorganizacije, koji su predložile Vektra Montenegro i Vektra Investment, glasale su tri klase povjerilaca, odnosno povjerioci prvog, drugog i trećeg isplatnog reda.

U Privrednom sudu su protiv Plana reorganizacije glasali povjerioci prve klase, odnosno razlučni povjerioci, koje čine Crnogorska komercijalna banka (CKB), odnosno OTP factoring, a za su glasali svi radnici, osim trojice, koji su bili protiv i jednog koji nije iskoristio pravo glasa.

Drugu klasu povjerilaca čine povjerioci prvog isplatnog reda u koje spadaju radnici i Ministarstvo finansija odnosno Poreska uprava (PU), treću klasu čine povjerioci drugog isplatnog reda u koje spadaju Opština Herceg Novi i Ministarstvo finansija odnosno PU, a u četvrtoj su povjerioci trećeg isplatnog reda u koje spadaju zaposleni i bivši zaposleni i Ministarstvo finansija odnosno PU.

Planom je predviđeno da se za izmirenje obaveza prema poveriocima, isplatu troškova stečaja i sprovođenja reorganizacije, obezbijedi 25,69 miliona eura.

Većina novca, odnosno 24,13 miliona biće dobijena prodajom dijela imovine Brkovićeve kompanije, dok će se po osnovu amortizacije u narednih pet godina obezbijediti 1,09 miliona, a od poslovanja 471,28 hiljada eura.

Privredni sud uveo je stečaj u kompaniju Vektra Boka 13. juna, zbog duga od oko četiri miliona eura koji ta firma ima prema CKB.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *