Problemi odložili otvaranje Hiltona

Dodajte komentar

Gradnja Hilton hotela u Podgorici biće završena u narednih par mjeseci a do pomjeranja rokova došlo je zbog neplaniranih okolnosti i dodatnih radova, saopštili su iz preduzeća Normal kompani za „Dan”.

Iz te kompanije, vlasništvo Žarka Burića, istakli su da je bilo i finansijskih i administrativnih poteškoća u toku izvođenja radova ali i problema sa podizvođačima.Ovo je veliki projekat, kako za našu kompaniju, tako i za grad i državu. Vrijednost projekta je oko 45 miliona eura, a s obzirom na to da se hotel gradi u skladu sa najvišim standardima u hotelijerstvu, pri čemu „Hilton vorldvajd grupa ” daje saglasnost na sve faze dizajna i svu opremu, jasno je da ne može sve da ide glatko saopštili su iz Normal kompani.

Oni su istakli da će Hilton hotel zapošljavati između 180 i 200 radnika i tvrde da se primjena Zakona o strancima neće odraziti na kvalitet usluga koje će Hilton pružati.

Primjena zakona o strancima se neće odraziti na kvalitet usluga hotela iz razloga što će osoblje u hotelu či-

niti uglavnom domaća radna snaga sa izuzetkom generalnog direktora koji mora ispunjavati kriterijume koje nalaže Hilton, a to je dugogodišnje iskustvo na funkciji generalnog direktora brendiranih hotela nivoa pet zvjezdica, kao i, možda, još jednog ili dva lica iz inostranstva saopštili su iz Hiltona.

Oni su naglasili da u Crnoj Gori ima dovoljno kvalitetnog, obučenog i vrijednog kadra koji će, uz dodatnu obuku, moći da ponudi nivo usluge kako je predviđeno standardima poslovanja Hilton hotela.

Ranije su iz Hilton hotela najavljivali da bi gradnja trebalo da bude završena 31. decembra.

Kamen temeljac za hotel položen je 2011. godine a zbog njegove izgradnje u 2013. godine je srušen hotel „Crna Gora”. Shodno projektu hotel „Hilton Podgorica Montenegro” će imati 197 soba, 23 apartmana sa lanč barom, predsjednički apartman, restoran i aperitiv bar, velnes centar i spa-blok sa zatvorenim bazenom,

Između ostalog, hotel će imati devet kompletno multifunkcionalnih sala za sastanke, kongresne sale na prizmenoj etaži i podzemnu garažu na dva nivoa od sedam hiljada kvadratnih metara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *