CKB od bivših direktora traži 6,9 miliona eura

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka pred Privrednim sudom vodiće spor sa bivšim direktorima te finansijske institucije Bosom Tatar i Milkom Ljumović, a tužbenim zahtjevom se traži naknada štete u iznosu od 6,92 miliona eura, saznaje „Dan” iz više izvora.

Advokat Goran Rodić, koji zastupa Tatar i Ljumović kazao je „Danu” da se radi o sporu koji je ranije počeo pred Osnovnim sudom u Podgorici.– Na tužbu smo dali odgovor, istakli prigovore, a prvi prigovor koji se rješavao usvojio je Osnovni sud, a to je da taj sud nije nadležan za tužbu i donijeto je rješenje kojim se oglasio nenadležnim. Na to rješenje u kojem se kaže da je nadležan Privredni sud žalila se CKB, a ta žalba je skoro godinu dana bila na Višem sudu u Podgorici, prije najviše mjesec riješeno je po žalbi CKB-a, tako što je ona odbijena, i potvrđeno i postalo pravosnažno rješenje Osnovnog suda, a onda su predmet i tužba podnijeti prije godinu i po samo dostavljeni Privrednom sudu – rekao je on.

Ročište u Privrednom sudu još nije zakazano.

– Mi smo stava da je tužba CKB-a neosnovana, o čemu smo se detaljno izjasnili u odgovoru na tužbu – rekao je on.

U Višem sudu, nakon što je specijalni tužilac podigao optužnicu vodi se postupak protiv šest članova bivšeg menadžmenta CKB zbog spornih kredita.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *