Azmont i Pizzarotti potpisali ugovor vrijedan 305 miliona eura

Dodajte komentar

Nakon zaključivanja tenderskog procesa i najave odabira, Azmont Investments i Impresa Pizzarotti & C. S.P.A. potpisali su 305 miliona eura vrijedan ugovor za rukovođenje građevinskim radovima, saopšteno je iz Azmonta.

To znači da će se italijanski izvođač radova priključiti Portonovi rizortu kao glavni izvođač najprestižnijeg projekta u nastanku, koji će Crnu Goru pozicionirati na mapi visokolusuznog ugostiteljstva.

„Kada smo objavili tender za glavnog izvođača, brojne poznate svjetske kompanije su se javile da učestvuju i ponudile svoju ekspertizu. Nakon transparentnog i dugog tenderskog procesa, kao investitor donijeli smo odluku o najboljem u ovoj oblasti za nas. Impresa Pizzarotti ima veliko međunarodno iskustvo u izgradnji visoko-luksuznih rezidencija, hotela i multi-funkicionalnih projekata širom svijeta. Naredne tri godine, naročito 2016. i 2017. karakterisaće veliki broj aktivnosti u oblasti izgradnje. Ovaj period će biti odlična prilika i za lokalne kompanije iz oblasti građevinarstva i pružanja usluga upravo za saradnju sa kompanijom Pizzarotti i sticanju iskustva“, rekao je Ahmet Erentok, predsjednik borda direktora kompanije Azmont  Investments.

Predsjednik Upravnog odbora italijanske kompanije Paolo Pizzarotti je kazao da je ovo „vrlo relevantan projekat za našu kompaniju i naše strateško djelovanje“.

“Još jednom potvrđujemo ono što smo rekli tokom samog potpisivanja ugovora: ponosni smo što smo izabrani za glavnog izvođača radova na ovom jedinstvenom projektu, jednom od najprestižnijih na Mediteranu“, rekao je on i dodao da će prenijeti njihovo znanje i iskustvo kada je u pitanju menadžment građevinskih radova, kvalitet i organizacija posla, kako bi projekat bio uspješan.

Tokom ceremonije potpisivanja ugovora, iz ovih kompanija su istakli da je upravo ovakva energije važan podstrek za novu dinamiku koju svi nestrpljivo iščekuju na Portonovi gradilištu gdje se intenzivni radovi nastavljaju.

Radovi na marini napreduju i već je osam odsto šipovanja  završeno. Do danas, i 81 odsto zemljanih radova je urađeno. Betonska konstrukcija za prve četiri zgrade u dijelu „Lower Village“ (Donje selo) takođe je urađena.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *