Slike i skulpture Ivane Radovanović u Societe Generale banci Montenegro

Dodajte komentar

Mlada akademska vajarka Ivana Radovanović predstavila se ciklusom slika i skulptura u prostoru za umjetnost, u Upravnoj zgradi  Societe Generale banke Montenegro.

Radovanović je diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Pavla Pejovića. Trenutno je na doktorskim umjetničkim studijama na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu, pod mentorstvom profesora Dušana Petrovića i član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Danas Radovanović radi kao saradnik u nastavi na FLU Cetinje.

Prvu samostalnu izložbu je imala u Italiji 2007. godine, a od tada je imala izložbe u zemlji i regionu. Radovanović je sa radom The Hollow Men predstavljala Crnu Goru na manifestaciji Mediterranea XVII, po odabiru Direkcije Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana (BJCEM), na čelu sa umjetničkim direktorom Andreom Brućatijem, istoričarem umjetnosti.

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su ovogodišnja Gran pri nagrada na 37. Crnogorskom likovnom salonu 13. Novembar, Nagrade Bijenala mladih u Milanu-BJCEM, No Food’s Land Mediterranea, 17 Young Artists Biennale 2015. Nagrađena je za najboljeg studenta FLU na Cetinju, a dobitnik je, između ostalih, Godišnje nagrade za vajarstvo FLU, nagrade Prijestonice Cetinje 2006 i Plakete za najboljeg diplomca Univerziteta Crne Gore za 2006. godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *