Zbog tužbe Uniproma parlament će ponovo o KAP-u

Dodajte komentar

Za to što je novi vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica KAP tužio fabriku u stečaju, odgovorna je stečajna uprava kompanije i to pitanje uskoro će se naći u parlamentu saopštio predsjednik Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović.Predsjednik Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović smatra da uslijed novih obrta u vezi sa kupoprodajnim ugovorom o KAP-u, parlament mora ponovo da otvori raspravu. Stečajna uprava odgovorna je za sve  probleme u vezi sa realizacijom kupoprodajnog ugovora saopštio je za Antenu M Damjanović.

“To će biti tema neke od narednih sjednica i odbora i Parlamenta. Sve bi bilo bolje da je ta priča odavno već okončana ali nažalost KAP je i dalje u fokusu i to na loš način”, rekao je on.

Kompanija Uniprom, biznismena Veselina Pejovića, tužila je Privrednom sudu Kombinat aluminijuma u stečaju od kojeg traži nadokandu štete od skoro osam miliona eura jer mu nije predata imovina u skladu sa kupoprodajnim ugovorom. Prema tužbenom zahtjevu Uniproma, stečajna uprava KAP-a kupcu nije predala u posjed površinu od  preko sedam  hiljada kvadrata zemljišta, kod Gintaša u Glavnom gradu, koja je nekoliko godina ranije eksproprisana u korist Opštine Podgorica.

Uniprom tvrdi da ta imovina prema tržišnim cijenama vrijedi  preko četiri miliona eura ili 550 eura po kvadratu. Pejović je prema kupoprodajnom ugovoru trebalo da uplati ukupno 28 miliona, najkasnije do 10. septembra, ali se to nije desilo već je posljednja rata u iznosu od  skoro 14 miliona eura ostala na prelaznom računu Zapad banke i povjeriocima KAP-a ne može biti dostupnha sve dok Uniprom ne da za to saglasnost.

Damjanović kaže da ne može da prihvati da da sudski spor  i eventualna tužba koja će trajati godinama može biti razlog da sa tih prelaznih računa novac ne legne na račun i da se izmire obaveze prema svim povjeriocima kako to zakon predviđa.

“Mislim da je prava adresa za tu situaciju stečajni upravnik i stečajna uprava. Bilo bi dobro da u moru reakcija koje je izazvala ta situacija sa odgađanjem plaćanja rate zbog tužbe, da se oglasi stečajni upravnik”, naglasio je on.

Ukoliko se ispostavi da taj posao nije završen na valjan način, Damjanović kaže da je parlamen samo jedna u nizu institucija, jer postoje druge institucije u sistemu koje treba da se bave tim.,

Izvor: Antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *