Erdoganov sin sarađuje sa Islamskom državom u poslu sa naftom?

1 komentar

Na društvenim mrežama u Turskoj već neko vrijeme kruže fotografije sina turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, Bilala, sa večere sa navodnim liderima Islamske države i Al-nusra fronta.

Određeni turski blogovi odavno su Bilala Erdogana označili kao glavnog čovjeka Turske u pregovorima sa ovim terorističkim organizacijama kada je kupovina nafte na crno u pitanju.

Ruski mediji, prije svih njihov međunarodni kanal na engleskom jeziku RussiaToday, aktuelizovali su ovu temu nakon što su turske vazdušne snage oborile ruski vojni avion Su-24 u vazdušnom prostoru Sirije.

Jedan od razloga za obaranje tog aviona, tvrde pojedini ruski mediji, je i ruska vojna intervencija u Siriji, kojom su pogođeni upravo teroristi koji naftom vrednom nekoliko stotina miliona dolara snabdijevaju Tursku.

O ovom poslu Turske i terorista pričao je i Dejvid Koen, državni sekretar u Ministarstvu finansija Amerike zadužen za borbu protiv finansiranja terorizma. On je istakao kako Islamska država od prodaje nafte zarađuje milion dolara dnevno, a da im je najveći kupac upravo Turska.

Izvor: Ekonomske vesti

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *