Najbolji akceleratorski program za startap kompanije dolazi u Crnu Goru

Dodajte komentar

Startap kompanije s inovativnim idejama u IT industriji koje žele razviti svoje projekte mogu se prijaviti za hub:raum Krakov WARP u Crnoj Gori do 19. novembra. Inicijativu su zajednički organizovali hub:raum Krakov, inovacijski centar koji je dio Dojče Telekoma, Crnogorski Telekom i organizacija Digitalizuj.Me. Huawei, vodeći pružalac informacionih i komunikacionih tehnoloških (ICT) rješenja, partner je ove inicijative.

Preduzetnici zainteresovani za ovogodišnje izdanje programa mogu se prijaviti na web stranici https://warpmontenegro.splashthat.com/

Tokom intenzivne četverodnevne radionice (25. – 28. novembar), crnogorski preduzetnici će proširiti svoje znanje i steći iskustvo u svakom aspektu koji je važan u razvijanju biznisa, zahvaljujući prisustvu stručnjaka i mentora. Od timova koji su pozvani da sudjeluju u WARP programu, mentori i predstavnici Dojče Telekoma će izabrati tri projekta koji će dobiti Amazon Cloud Services paket (u iznosu od 5.000 dolara po jednom paketu) i priliku da se predstave na glavnom hub:raum Krakov WARP događaju sljedeće godine.

”Zahvaljujući WARP programu, možemo posmatrati startap kompanije koje razvijaju svoje projekte i koriste znanje koje su stekli tokom našeg programa. Pružili smo podršku timovima tokom razvoja njihovih ideja za vrijeme četiri izdanja programa za ubrzanje poslovanja u Krakovu, a najbolji timovi su pozvani da budu dio inovacijskog centra. Uspjesi naših učenika dokaz su da se isplati pokretati takve inicijative” – objašnjava Jakub Probola, šef hub:raum-a Krakov.

Traže se startap kompanije

Organizatori traže timove koji stvaraju inovativne ideje u oblasti IT, interneta i mobilnih tehnologija, a koji imaju jasno definisanu inovativnu ideju ili već postojeći projekat. Proces prijavljivanja traje do 19. novembra, a program je besplatan. Organizatori ne potražuju dio kapitala od učesnika. Timovi koji žele da se prijave treba da ispune obrazac na web stranici: https://warpmontenegro.splashthat.com/

”Ovaj program je prava prilika za mlade preduzetnike u Crnoj Gori. Uz jedinstvena znanja i stručnost koje pružaju međunarodni mentori, startap kompanije mogu dobiti i globalnog partnera koji će im pomoći da rastu i uspiju na međunarodnom tržištu. To je inicijativa u kojoj vrijedi učestvovati”, izjavio je Marko Stojović, direktor korporativne strategije i komunikacije Crnogorskog Telekoma.

Tri izdanja hub:raum Krakov WARP programa

hub:raum Krakov WARP je jedan od najvećih akceleratorskih programa u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Tokom četiri izdanja turbo radionica, 46 startap kompanija iz 18 zemalja učestvovalo je u inicijativi. Kratak video pregled najnovijeg izdanja WARP programa možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=7W0anZzMXx0

”2013. godine smo učestvovali u prvom izdanju programa, i otad se naš projekat razvio zahvaljujući podršci hub:raum-a. Odluka da učestvujemo u radionicama bila je najbolja stvar koju smo mogli uraditi. Dotad smo već bili osvojili nekoliko takmičenja za startap kompanije u Evropi, i napravili smo uspješnu kampanju na Indiegogo web sajtu, koja nam je pomogla da skupimo sredstva za razvoj našeg proizvoda”, – kaže Alexander Diatlov, koosnivač Ecoisme, startap kompanije koja predstavlja jednu od investicija u portfoliju hub:raum Krakow programa. Ecoisme je najinteligentniji svjetski sistem za monitoring utroška  energije u domaćinstvu, koji potrošačima i vlasnicima domova pruža pojednostavljeno rješenje za smanjenje troškova potrošnje energije u domaćinstvu.

Više informacija o programu možete naći na web stranici: https://warpmontenegro.splashthat.com/

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *