Societe Generale banci glavna nagrada Unije poslodavaca

Dodajte komentar

Societe Generale Banka Montenegro dobitnik je glavne nagrade Unije poslodavaca UPCG za 2015. godinu za najdosljedniju primjenu politika društveno odgovornog poslovanja.

Na svečanoj ceremoniji koju je Unija poslodavaca Crne Gore UPCG organizovala u Galeriji Centra „The Capital Plaza“ u Podgorici, preduzećima iz Crne Gore dodijeljene su “UPCG nagrade za društveno odgovorno poslovanje DOP“ za 2015. godinu.

“Ovim činom, UPCG je nastavila praksu koju započela prošle godine, a kojom ima za cilj da u javnosti promoviše primjere dobre prakse društveno-odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju“, saopšteno je iz UPCG-a.

Dodijeljene su nagrade za mala, srednja i velika preduzeća, u kategorijama “Briga za zaposlene“, “Briga za životnu sredinu” i “Briga za zajednicu”.

Preduzeću koje je po sve tri kategorije najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje, dodijeljena je glavna nagrada. Uručeno je i priznanje za napore uložene u inkorporiranje principa DO u poslovanje.

Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Za najdosljedniju primjenu politika DOP-a u svom poslovanju, nagrađena je Societe Generale Banka kojoj je dodijeljena glavna nagrada za 2015. godinu – za poslovanje u sve tri navedene kategorije.

Glavnom izvršnom direktoru Societe Generale banka Montenegro Miroslavu Hiršl nagradu je uručila Suzana Radulović, generalni sekretar UPCG.

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2015. godinu, nagradu u kategoriji srednje preduzeće dobila je Luka Kotor. Izvršnom direktoru Luke Kotor Vasiliju Kusovcu nagradu je uručio Srđa Keković, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

U oblasti “Briga za životnu sredinu” za 2015. godinu, nagradu u kategoriji veliko preduzeće dobila je kompanija Crnogorski Telekom.

Izvršnom direktoru Crnogorskog Telekoma Rudiger Šulcu nagradu je uručila Daliborka Pejović, državna sekretarka Ministarstva održivog razvoja i turizma i koordinatorka Mreže za društvenu odgovornost.

U oblasti “Briga za zajednicu” za 2015. godinu, dobitnik nagrade u kategoriji malo preduzeće je PR & Media Consultancy iz Podgorice, u kategoriji srednje preduzeće nagradu je dobio Mezoniz Danilovgrada, a dobitnici nagrada u kategoriji veliko preduzeće su Adriatic Marinas iz Tivta i Telenor iz Podgorice.

Menadžer Glavnog grada Podgorice Dragutin Đeković uručio je nagrade izvršnoj direktorici kompanije PR & Media Consultancy Mileni Kalezić i generalnoj direktorici Telenora za Crnu Goru Sandri Štajner.

PR menadžeru kompanije Adriatic Marinas Danilu Kaleziću nagradu je uručio predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel, dok je predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović uručio nagradu Nikoli Kovačeviću, izvršnom direktoru kompanije Mezon.

Dobitnik priznanja za napore uložene u inkorporiranje principa DO u poslovanje za 2015. godinu je Željeznički prevoz Crne Gore. Izvršnom direktoru Željezničkog prevoza Crne Gore Milojici Zindoviću nagradu je uručila predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović.

Javni konkurs za “UPCG nagradu za DOP” za 2015. godinu bio je otvoren od 1. avgusta do 11. septembra, a prijave su mogle da podnesu sve kompanije registrovane u Crnoj Gori.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *