Ona je odbila ponudu za posao od 30 miliona

Dodajte komentar

Njena strana na Fejsbuku se zove “I F*cking Love Science” i ima 22 milliona lajkova. Upoznajte Eliz Endrju, koja je odbila da postane milionerka.

Njena strana se sviđa običnim ljudima, dok je naučnici preziru. Postala je fenomen pošto je uspjela da skupi 22 miliona lajkova. Godine 2012. Eliz Endrju je napravila Fejsbuk stranu na kojoj je počela da postuje uvrnute i bizarne naučne činjenice, šale i sadržaj koji bi mogao da se opiše kao popularna nauka. Svi postovi su bili namijenjeni njenim prijateljima. Za nekoliko nedjelja je doživjela procvat.

Za tri godine je bilo riječi o televizijskoj emisiji, a Eliz je sarađivala i sa kompanijom koja stoji iza “Discovery” kanala. Naučni krugovi je kritikuju jer postuje neprovjerene tvrdnje, nepouzdane članke i često ne potpisuje autore istraživanja.

Eliz je prestala da daje intervjue prije nekoliko godina, a ovih dana se na Tviteru otvorila o svom mentalnom zdravlju i otkrila je zašto nastavlja sa stranom “I F*cking Love Science” čiji je jedini vlasnik. Tvrdi i da joj je jedna kompanija ponudila 30 miliona dolara da proda stranu, ali kako kaže, ona joj znači mnogo više od para.

U poplavi tvitova Endrjuova otkiva da boluje od trihotilomanije, kompulsivnog poremećaja zbog kog čupa pramenove svoje kose, a postavljena joj je i dijagnoza depresije, poremećaja ličnosti i uz sve to je bipolarna. Psihičke probleme je imala još dok je bila dijete.

Eliz je razmišljala o tome da li da proda stranu i to ne zbog novca, već da više ne bi morala da izlazi na kraj sa trolovima i maltretiranju kom je izložena na društvenim mrežama.

Ova žena kaže da sada, kada je postala javna ličnost, svako može da izmisli o njoj šta mu padne na pamet i da je to “apsolutno najgori dio” onoga što radi. Na kraju zaključuje da je zbog svoje bolesti “možda luda, ali Internet je podsjeća da su neki ljudi mnogo gore od nje.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *