“Crna Gora od turizma do sada prihodovala 750 miliona eura”

Dodajte komentar

Do sada je priliv od turizma 750 miliona eura, izjavio je predsjednik CTU Žarko Radulović i dodao da je taj podatak čuo od državnog sekretara u Ministarstvu turizma Predraga Jelušića.– To je odličan rezultat, a još nije kraj sezone, jer će hoteli biti popunjeni do novembra – rekao je Radulović u emisiji ,,Klub A“ Atlas televizije, ističući da je ove godine u svakom mjesecu bio rekordan broj turista u posljednjih 13 do 14 godina.

– Finansijski rezultati su, međutim, malo bolji nego prošle, a slabiji nego 2013. godine, jer smo spustili cijene, a dobili goste od kojih su tri trošila kao ranije jedan – kazao je Radulović i istakao da je sezona proširena i da sada počinje u martu, a završava u novembru.

Najavio je i da bi naredna godina trebalo da bude još bolja, jer je ,,Izi džet“ najavio letove ka Crnoj Gori, a u toku su pregovori sa još nekim niskobudžetnim kompanijama.

– To smo postigli uprkos Zakonu o strancima, zbog kojeg je kvalitet usluge pao za 15 do 20 odsto. Nijesmo mogli da dobijemo dovoljno radnika od Zavoda za zapošljavanje, a oni koje smo dobili odlazili su za par dana, jer im je bilo teško raditi – naveo je Radulović i istakao da je sporni zakon ugrozio poljoprivredu i građevinarstvo, te stopirao prodaju nekretnina, jer je propisao da stranac vlasnik nekretnine može da za sebe i porodicu obezbijedi godišnju vizu sa više ulazaka, ali da ne smije da bude odsutan iz Crne Gore duže od 30 dana.

Portal Analitika

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *