Zavala invest prodaje zemljište za 1,43 miliona eura

Dodajte komentar

Stečajna uprava Zavale invest raspisala je novi oglas za prodaju cjelokupne preostale imovine budvanske kompanije, odnosno zemljišta ukupne površine 5,97 hiljada metara kvadratnih, po ukupnoj početnoj cijeni od 1,43 miliona eura.

Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 13. novembra do devet sati i 30 minuta, dok je njihovo otvaranje zakazano pola sata kasnije.

Na prodaju su ponuđene tri zemljišne parcele čija je ukupna površina 5,97 hiljada metara kvadratnih. Prva parcela od 2,28 hiljada metara kvadratnih ponuđena je po početnoj cijeni od 568,97 hiljada eura, druga od 2,1 hiljadu metara kvadratnih za početnih 426,73 hiljade eura, a treća od 1,59 hiljada metara kvadratnih za minimum 430,79 hiljada eura.

Iz stečajne uprave je objašnjeno da su se uslovi za prodaju imovine kompanije stekli nakon što je Privredni sud 4. novembra prošle godine proglasio bankrot kompanije. Privredni sud uveo je 20. juna prošle godine stečaj u Zavalu invest.

 

Zavala invest je mjesecima prije uvođenja stečaja bila u blokadi zbog neizmirenih obaveza u ukupnom iznosu većem od 41,3 miliona eura.

Kompleksom Zavala je gazdovao vlasnik ruskog Miraksa Sergej Polonski koji je, zbog velikih problema i dugova u koje je zapao u Rusiji i van nje, izašao iz posla prodavši projekat američkom investitoru.

Polonski, kako su kazali njegovi pravni zastupnici, nije prodao projekat američkim biznismenima i svoju nevinost će dokazati u sudskim procesima koji se vode u Rusiji i Crnoj Gori.

Advokat Polonskog, Dragana Vojinović, saopštila je ranije da su Polonskom projekat oteli Tadžikistanac Neil Emilfarb i Ukrajinci Igor Peljnuhno i Igor Čepljugin.

Opština Budva i više povjerilaca iz Rusije i Sjedinjenih Američkih Država SAD prijavili su da im preduzeće Zavala invest u stečaju duguje oko deset miliona eura.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *