Lukavi autsajder “pregazio” Adidas

Dodajte komentar

Manje poznata robna marka u svijetu sporta, Skechers, polako preuzima tržište sportske opreme u Americi, na kom je postao drugi najprodavaniji brend odmah iza Nikea, prestigavši čuveni Adidas.

Skechers je u proizvodnji sportske obuće i odjeće prisutan na tržištu već godinama, ali je dugo bio u sjenci giganata kao što su Nike ili Adidas.

Međutim, sa rastom prodaje u drugom kvartalu 2015. godine od 36,4 odsto, dosadašnji autsajder uspio je da “osvoji” 5 odsto tržišta sportske odjeće i obuće u Sjedinjenim Američkim Državama, piše Wall Street Journal, citirajući NPD Group.

Nike je i dalje ubedljivo najzastupljeniji u SAD, sa udjelom u tržištu od fantastičnih 62 odsto. Međutim, zahvaljujući investicijama u prethodnom periodu, Skechers se “probio” na drugo mjesto top proizvođača sportske obuće u Americi.

Kroz snažnu marketinšku kampanju koju su fokusirali na porodice, u Skechersu su bili i dovoljno lukavi da se posvete i djeci, s obzirom da je to “klijentela” koja često mijenja obuću jer je brzo prerasta.

Pored toga, za reklamiranje su angažovali i muzičke zvijezde Demi Lovato i Meghan Trainor, uz pomoć kojih privlače pažnju djece i tinejdžera.

Skechers nastavlja sa širenjem i na svjetskoj sceni, a svoja predstavništva ima u Češkoj i Nigeriji.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *