Azmont: U Kumboru nema kašnjenja

Dodajte komentar
Portonovi

Aktivnosti projekta Portonovi se realizuju shodno planu, a ujedno prevazilaze očekivanja, rekli su Pobjedi iz kompanije Azmont investments. Oni naglašavaju da nedavno objavljena informacija o uspostavljanju nadzornog organa od strane Vlade nije u vezi sa bilo kakvim kašnjenjem u okviru projekta, već je planirana aktivnost shodno dugoročnom zakupu i planu realizacije.– Tako je i Savjet za privatizaciju na nedavno održanom sastanku izvijestio da su dosadašnje investicije u okviru projekta Portonovi, kompanije Azmont investments, premašile ugovorene investicije za 56 odsto kažu iz ove kompanije.

Oni ističu da kompanija Azmont investments nastavlja rad sa partnerima bez ikakvih

kašnjenja i da će takođe nastaviti da redovno informiše relevantna tijela Vlade o realizaciji projekta Portonovi na mjesečnoj i kvartalnoj osnovi. Podsjećamo da je Vlada na posljednjoj sjednici odlučila da formira nadzorni odbor koji će pratiti realizaciju projekta Portonovi na lokaciji bivše vojne kasarne u Kumboru zato što oni traju duže nego što je projektovano investicionim programom.

– Završetak prve faze projekta planiran je za februar 2017. godine, a prva građevinska dozvola investitoru Azmont investments izdata je 27. januara ove godine objašnjeno je u informaciji objavljenoj poslije sjednice Vlade u četvrtak u obrazloženju odluke o formiranju nadzornog organa.

Dalje se kaže i da je ugovorom o dugoročnom zakupu lokacije kasarne „Orjenski bataljon“, Kumbor investicionim programom ugovorena fazna realizacija. U njemu stoji da će u prve četiri godine od stupanja ugovora na snagu (13. februar 2013. godine) biti realizovana investicija u vršenju pripremnih radova i izgradnji hotelskih sadržaja, u visini od 52 miliona eura, dok će se cjelokupna investicija realizovati u periodu od osam godina (258 miliona eura).

Projekat Portonovi na lokaciji nekadašnje vojne kasarne u Kumboru zvanično je započet u avgustu 2013. godine. Tada je najavljeno da će do maja 2016. biti završen kompleks, prvi ,,One & only“ hotel u Evropi, sa 110 luksuznih soba, apartmana, vila i spa-centrom na 3.000 kvadrata, marinom sa 250 vezova, restoranima i barovima, bulevarima, plažnim i kantri klubovima, luksuznim vilama.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *