EPCG zaprijetila makazama Budvi

Dodajte komentar
Budva

Elektroprivreda Crne Gore uputila je dopis Opštini Budva da izmiri kompletan dug za utrošenu električnu energiju, koji prelazi pola miliona eura. U suprotnom će isključiti zgradu Skupštine opštine te javnu rasvjetu u gradu sa napajanja.Nakon što je račun Opštine poslije gotovo dva i po mjeseca, trebalo konačno da bude deblokiran, čime bi se stekli uslovi, da već, koliko krajem ove sedmice, počne isplata julskih zarada zaposlenima u administraciji te budžetskim potrošačima, na adresu lokalne uprave dostavljen je opis EPCG.

Iz Elektroprivrede su ostavili rok 20. septembar da se izmiri kompletan dug.

Krajem maja Elektroprivreda Crne Gore izdala je nalog za isključenje sa distributivne mreže glavne zgrade budvanske Opštine i javne rasvjete u tom gradu, zbog nagomilanog duga od 687 hiljada eura.

Takvo upozorenje je uslijedilo, nakon što lokalna uprava nije ispoštovala protokol o izmirivan ju svojih obaveza.

Međutim, cijela situacija je, ipak, prebrođena, nakon što je Opština uplatila 160 hiljada eura, koliko je iznosio dug za

tekuću godinu, nakon čega je EPCG odustala od primjene radikalnih mjera.

Međutim, kako je tokom ljeta Opština bila suočena sa serijom milionskih blokada, uglavnom od strane banaka, pojedinih povjerilaca, to izmirivanje obaveza prema EPCG, nije nastavljeno, zbog čega je kompanija odlučila da ponovo upotrijebi zakonom predviđene mjere.

Do isključenja struje, možda i ne dođe, jer je lokalna uprava ponovo spremna da izmiri dio dugovanja, i time, imajući u vidu da je u gradu došla nova kadrovska postava, obaveže se da će ubuduće poštovati svaki dogovor koji budu postigli.

Opština ne naplaćuje administrativne takse na ime energetskih objekata dalekovoda i trafo-stanica na teritoriji Budve.

Ostalo je da se i riješe međusobni odnosi, imajući u vidu da je lokalna uprava za proteklih nekoliko godina izgradila bojne energetske objekte, dalekovode i trafo-stanice i predala ih besplatno na upotrebu EPCG.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *